П'ятий сектор Калинівського ринку знову лихоманить

П'ятий сектор Калинівського ринку знову лихоманить

31.07.2013, 21:55

Частина підприємців підтримує реконструкцію, інша частина категорично проти.

Спір стосовно реконструкції п’ятого сектору Калинівського ринку триває. Частина підприємців підтримує ідею реконструкції, інші ж бояться втратити торгові місця, а тому виступають категорично проти того, аби контейнери переносили.

Керівництво ж ринку запевняє, що реконструкція необхідна. Так, за словами генерального директора КП МТК «Калинівський ринок» Руслана Сербінчука, загальний стан 5-го сектора говорить сам за себе. А тому ті заходи, які пропонують підприємцям сектора розвиватимуть ринок і 5-й сектор стане прикладом для всього підприємства. Сьогодні ж умови у секторі не придатні ні для торгівлі, ні для відвідувачів.

Уляна ДЕЛІКАТНА

- Нині кількість підприємців не зменшується – це сто відсотків, - каже директор ринку Руслан СЕРБІНЧУК. - Щодо збільшення – для цього є своя сезонність. Але вона стосується, напевно, більше п’ятого сектору і вулиці Слобідської. Чому? Бо там є можливість торгувати чи з прилавків чи з автомобіля. А кількість тих, хто працює на своїх торгових місцях, не збільшується – бо нема для цього місць.

Думки підприємців

Анатолій, торгує цитрусами

Реконструкція п’ятого сектора потрібна, але за трьох умов: по-перше, надання можливості безперервної торгівлі на час реконструкції, по-друге, повернення контейнерів у цей же сектор, по-третє, будівництво шляхів це не лише для того, щоб приходили покупці, але й для підприємців, аби була змога без перешкод завозити товар. Та основна маса підприємців боїться, що повернення контейнерів не буде, а на їх місці зведуть магазини. Тому основою має бути повернення контейнерів.

Марія, торгує рибою і свіжомороженими продуктами

Наші контейнери хочуть забрати і поставити на місце, де взагалі немає торгівлі. Коли ж контейнери заберуть, керівництво може по-новому продати наші торгові місця тим, хто заплатить. Не зрозуміло чому нас мають забирати із наших викуплених місць і переселяти туди, куди люди просто не доходять. Тому на сьогодні проблема не в реконструкції, а в перенесенні контейнерів у незручне положення.

Микола, торгує фруктами

Раніше мій контейнер стояв перед м’ясним павільйоном, та коли була реконструкція, його забрали. Тепер він знаходиться під складом. І справа в тому, що там немає нормального торгового місця. Тому вимушений торгувати зі столика і відповідно платити і за контейнер, і за торгове місце, де стоїть столик. Повністю підтримую реконструкцію.

Джерело: http://vidido.ua/index.php/pogliad/article/v_5-mu_sektori_kalinivs_kogo_rinku_znovu_nespokiino/

1