П'ять тисяч доларів США за послаблення пропускного режиму на військовому об’єкті – на Буковині підприємця підозрюють у спробі підкупу працівника СБУ

П'ять тисяч доларів США за послаблення пропускного режиму на військовому об’єкті – на Буковині підприємця підозрюють у спробі підкупу працівника СБУ

08.09.2023, 12:08

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону підприємцю повідомлено про підозру за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за гроші намагався «домовитися» зі співробітником СБУ щодо сприяння у безперешкодному допуску працівників його підприємства на територію військової частини для здійснення будівельних робіт.

За 5000 доларів США він хотів домогтися послаблення контролю пропускного режиму на військовому об’єкті.

Правоохоронці затримали підозрюваного під час надання працівнику СБУ неправомірної вигоди, яка відбувалася під контролем правоохоронців.

Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу відділу внутрішньої безпеки в Чернівецькій області СБУ та 7 відділу 6 управління військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

СБУ затримала підприємця, який хотів підкупити офіцера Служби безпеки на Буковині

12:00, 8 вересня 2023

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ затримало у Чернівцях керівника будівельного підприємства, який намагався дати хабаря співробітнику Служби безпеки.

За даними слідства, компанія фігуранта виконувала підрядні роботи на території однієї з військових частин регіону.

Щоб потрапити до режимного об’єкта, будівельники мали проходити відповідні перевірки, за які відповідає СБУ.

Однак, підрядник захотів зробити для своїх робітників «вільний» доступ на територію військової частини без проведення перевірочних заходів.

Для «вирішення питання» підприємець запропонував 5 тис. доларів США співробітнику місцевого підрозділу української спецслужби.

За фактом отримання «пропозиції» офіцер Служби безпеки одразу доповів своєму керівництву.

Це дозволило задокументувати злочинні дії підрядника-корупціонера і затримати його «на гарячому» під час передачі всієї суми неправомірної вигоди.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Комплексні заходи проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури у сфері оборони.

Джерело: https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-zatrymala-pidpryiemtsia-yakyi-khotiv-pidkupyty-ofitsera-sluzhby-bezpeky-na-bukovyni?fbclid=IwAR2kUR4Jcc6OGCITJgxeApgdTWu2d8aQfv06VyAy5MB-dav_sDECtnyZQos

1