Піар та популістичні заяви: депутатська більшість міськради ухвалила три партійних звернення до Зеленського

Піар та популістичні заяви: депутатська більшість міськради ухвалила три партійних звернення до Зеленського

26.03.2021, 11:04

Звернення стосуються ринку землі, розслідування «Вагнергейту» та пришвидшення темпів вакцинації від COVID-19.

У четвер, 25 березня, на сесії Чернівецької міської ради депутати прийняли звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, пише ІА АСС.

Розслідування «Вагнергейту»

Зокрема, Сергій Бостан, голова фракції «Європейської Солідарності» у Чернівецькій міській раді, ініціював звернення до Президента і Верховної Ради щодо розслідування «Вагнергейту».

«Пропонуємо ухвалити звернення, що засвідчить позицію нашого регіону щодо негайного створення у Верховній Раді України тимчасової слідчої комісії з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та нанесення шкоди національним інтересам України», - йдеться у тексті звернення.

Прозорість аукціонів з продажу землі

Віталій Другановський, голова фракції «Слуга народу» у Чернівецькій міській раді, ініціював звернення до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття в другому читанні та в цілому законопроєктів №2194 та №2195.

«Законопроєкти є ключовими у впровадженні земельної реформи. Завдання першого є реформування управління у сфері земельних відносин і зняття штучних обмежень для спрощення доступу до земельних ресурсів населення та бізнесу, скасування зайвих дозволів тощо. Другий регулює правове забезпечення прозорості аукціонів з продажу земельних ділянок державної та комунальної власності», - зазначається у зверненні.

Пришвидшення вакцинації

Депутатка від «Європейської Солідарності» Наталія Фрунзе ініціювала звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну щодо пришвидшення темпів вакцинації та забезпечення лікарень необхідним обладнанням.

«Звертаємося щодо запровадження належного соціального забезпечення медичних працівників, залучених до ліквідації епідемії та лікування хворих на COVID-19, забезпеченості лікарень необхідним обладнанням та прискорення рівня вакцинації населення», - зазначається у зверненні.

Депутатська більшість підтримала усі три звернення.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1