Петро Кобевко: 100 днів Фищука на Буковині

Петро Кобевко: 100 днів Фищука на Буковині

19.05.2015, 14:45

15 травня минуло 10 днів з того часу, як Арсеній Яценюк домовився з Петром Порошенком про владу на Буковині. 

Тоді очолив ОДА фронтовик Олександр Фищук. Але у перший же день його «змусили» назвати прізвище свого першого заступника. Таким чином комісаром при губернаторі став Володимир Куліш. Аби його комісарські функції було видно неозброєним оком, Кулішеві дали під кураторство гуманітарну сферу влади. Хоча за фахом Володимир — економіст. Більше того, кандидат економічних наук.

 Відтоді Фищук керує, Куліш контролює. Так і живемо уже 100 днів. Будучи людиною скромною і непублічною, Фищук дуже мало присутній у ЗМІ області. На відміну від свого попередника Романа Ванзуряка. Той не сходив з екранів ТБ та Інтернет-сайтів. А Фищук, навіть провівши тиждень у зоні АТО, нікому про це не сказав. Його треба було переконувати, аби дав прес-конференцію. Бо його поїздка тоді принесла колосальну користь Україні та буковинцям. Губернатор на Донбасі налагодив будівництво фортифікацйних споруд, які слугуватимуть для стримання наступу російсько-фашистських загарбників. Окрім цього, сотні будівельників Буковини мають роботу на спорудженні лінії оборони. 

Ця ситуація з поїздкою Фищука у зону АТО і її скромне замовчування свідчать про надто слабку інформаційно-аналітичну службу в ОДА. Управління внутрішньої політики, прес-служба, радники губернатора або проявляють неприкриту нічим професійну непридатність, або зумисне замовчують добрі справи Фищука послаблюють його позиції перед «друзями»-опонентами з дружніх лав дружніх партій. 

З огляду на те, що до ОДА в останні дні зачастив колишній перший заступник голови ОДА Куліша Віктор Павлюк, схоже таки на сподівання реваншу партії «Солідарність» у вотчині «Народного фронту» і прем’єра Яценюка.

А ще Фищук зробив помилку тоді, коли розпочав війну з начальником головного управління фіскальної служби Буковини Михайлом Сеничаком. Ця війна послабила його. Бо Сеничак довів працею та професіоналізмом, що він щиро і сумлінно виконує обов’язки, покладені на нього Державою. Більше того, у часи складні та тривожні він на 30-40% перевиконує плани надходжень платежів до державної казни. 

А ще у тому негласному протистоянні «партійних друзів» Михайло Сеничак міг би зайняти сторону Олександра Фищука. Але останній своїми необдуманими діями та висловами спонукав Михайла Ярославовича зайняти нейтральну позицію у «смертельній дружбі» двох партійних кланів Буковини.

Друга сотня днів для Фищука пройде під концепцією підготовки до місцевих виборів. Тоді вже партійні друзі не будуть вибирати ні методів, ні моралі для досягнення мети — влади. Кожен з них захоче її.

Петро КОБЕВКО

Джерело: chas.cv.ua

1