Персональні маленькі пляжики у Дністрівці - це суцільний бруд і сморід (думка)

Персональні маленькі пляжики у Дністрівці - це суцільний бруд і сморід (думка)

28.08.2017, 11:25

Журналістка, письменниця Оксана Драчковська поділилася враженнями від відпочинку на Дністрі. Свій допис авторка розмістила на своїй сторінці у ФБ

У нас цього року з літнім відпочинком не склалось, але вибралися на Дністер з однією ночівлею. В Дністрівку. Ну... що вам сказати... Це катастрофа, товариство. Екологічна катастрофа. 

Я не фотографувала весь той срач, який бачила вздовж усього берега. Ви й самі знаєте, як це виглядає. Або уявляєте. Найбільша біда в тому, що навіть з окультурених місць, де є баки для сміття, останнє ніхто не вивозить!

Світлина від оксани драчковської.

Не хочу нікого персонально образити, бо з кожного правила є маленькі винятки, але найбільше загиджують береги водосховища рибалки. Можливо, річ у тому, що це специфічні споживачі природи, котрих антураж хвилює найменше. А може вони просто свині. У кожному разі всі ці мішки від прикормки, порізані пластикові пляшки, клубки сплутаної жилки, ганчір'я, залишки похІдних трапез і відходи життєдіяльності лежать всюди, в кожній маленькій бухточці, в яку тільки можна дістатись, і яка могла б слугувати райським місцем для тихого "дикого" відпочинку. Років десять тому ми відпочивали на Дністрі, маючи в постійному розпорядженні човен, і якраз запливали собі на отакі персональні маленькі пляжики. І тоді всі вони ще були чистими. Або майже чистими. Зараз це суцільний бруд і сморід.

Звісно, роблять свій вагомий внесок туристи: з наметами чи без, з розкладними столами чи просто покривалами, але незмінно з пляшками)) Пляшки - то головний елемент дністровських декорацій зараз. 

Я направду не розумію, що заважає людям прибирати за собою. Але достеменно знаю, що вони не робитимуть цього, доки їх не примусять. 

Ну, і кілька слів про воду. Вона, звісно, брудна. Не може бути чистою водойма, в якої такі загиджені береги. Не додає екологічності засилля різноманітних моторних плавзасобів. Катери, яхти, скутери і просто човники з двигунами шастають там щосекунди. Ледь розминаються вже на водних просторах) Це все, звісно, від бідності, як пожартував мій чоловік: бідолашний український народ на останні гроші купує собі яхти, бо треба ж якось виживати)) Простого дерев'яного човна з веслами, на якому ми десять років тому плавали, ви на Дністровському водосховищі тепер не побачите, - написала Оксана Драчковська. 

На фото: Прикмета часу - повністю загороджені береги. Найкращі з берегів.

Світлина від оксани драчковської.

1


КОМЕНТАРІ (1)

В Европу!

avatar

Санітар лісу

29 серпня 2017 04:08