Першим тестом для  нового прокурора Чернівецької області стануть так звані справи Маніліча і Папієва?

Першим тестом для нового прокурора Чернівецької області стануть так звані справи Маніліча і Папієва?

05.01.2015, 20:03

У прокуратурі області  відбудеться офіційне представлення новопризначеного прокурора Чернівецької області Миколи Якимчука. Очікується, що для цього до Чернівців приїде хтось з представників керівництва Генпрокуратури України. Про це журналісту 0372.ua  повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Початок заходу - о 12.00, збір в 11.45 - у прокуратурі Чернівецької області.

До цього Микола Якимчук був першим проректором Національної академії прокуратури України.

Довідка з Вікіпедії: Микола Якимчук народився 14 грудня 1957 року в м. Сторожинець Чернівецької області. Український правознавець, заслужений юрист України. Перший проректор Національної академії прокуратури України  – директор Інституту підвищення кваліфікації кадрів, доктор юридичних наук, професор. Заслужений юрист України. Відомий учений-юрист, фахівець з теорії управління, адміністративного права та прокурорської діяльності, державний радник юстиції 3 класу. Почесний громадянин міста Сторожинець. Одружений, має двоє дітей.

Очікується також представлення нового першого заступника прокурора Чернівецької області.

Нагадаємо, Апеляційний суд Чернівецької області провів судове засідання у справі проти заступника голови Чернівецької облради Валентина Маніліча, якого раніше рішенням суду визнали винним у корупції. Інтереси держави у справі представляє прокуратура. 

Попередній прокурор області Павло Ванзуряк також говорив про хід розслідування резонансної справи щодо можливих зловживань під час парламентських виборів 2012 року посадовими особами на теренах Буковини.

- Таке провадження справді було зареєстроване ще в лютому місяці цього року після відповідної заяви ОПОРИ. Там йшлося, зокрема,  про незаконну агітацію. Наразі по цій справі колишньому високопосадовцю винесено  підозру, - розповів прокурор Чернівецької області Павло Ванзуряк. - Оскільки в прокуратуру він не з'являвся, а за місцем проживання він також відсутній, то підозру йому спрямовано поштою за місцем київської реєстрації. Після того, як цього рекомендованого листа буде вручено, або - не вручено, прокуратура ухвалюватиме рішення щодо повторного виклику, можливо, навіть буде оголошено  розшук. Щодо самої справи, то вона активно розслідувалася, по ній допитано понад 80 осіб, проведено тривалу і складну лінгвістичну експертизу, яка тривала 4 місяці. Київські фахівці встановлювали, чи могли конкретні висловлювання посадової особи спонукати громадян до певних дій". 

 

Нагадаємо, в період передвиборної парламентської гонки у 2012 році тодішній голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв відкрито агітував на двох округах - за регіонала Геннадія Федоряка та свого пасинка регіонала Артема Семенюка.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Перший тест, журналісти не пройшли, подаючи неперевірену інфу стосовно призначення прокурора області.

avatar

Дон Педро Чупакабро

05 січня 2015 22:58