Курко навів юридичні докази, що Василь Продан бреше виборцям про 'Рідне місто'

Курко навів юридичні докази, що Василь Продан бреше виборцям про "Рідне місто"

23.10.2015, 15:00

Юридичний аналіз твердження кандидата в депутати від "Рідного міста" Василя Продана, який прозвучав в ефірі одного з місцевих телеканалів, здійснив перший заступник голови Чернівецької обласної ради Ярослав Курко. Юридичні висновнки політик оприлюднив на своїй сторінці у ФБ

Василь Продан, кандидат в депутати до Чернівецької міської ради: "Рідне місто" - це єдина місцева партія...яка не має будь-яких центрів поза межами Чернівців. Всі інші 19 партій, які йдуть на місцеві вибори, вони мають київських керівників, будуть працювати на київських своїх керівників" (програма "Час змін" телеканалу ТВА 22.10.2015.

Це перший відкритий прояв словесного садомазохізму. Напишіть явку з повинною і попросіть ще до виборів зняти таку місцеву, єдину політичну партію з виборів, адже Ч.3 ст.3 ЗУ " Про політичні партії в Україні " констатує, що "Політичні партії в Україні створюються і діють тільки із всеукраїнським статусом."

Стаття 10. Створення політичної партії.

Рішення про створення політичної партії приймається на її установчому з'їзді (конференції, зборах). Це рішення має бути підтримано підписами не менше десяти тисяч громадян України, які відповідно до Конституції України мають право голосу на виборах, зібраними не менш як у двох третинах районів не менш як двох третин областей України, міст Києва і Севастополя та не менш як у двох третинах районів Автономної Республіки Крим.

Стаття 11. Реєстрація політичних партій.

Політична партія протягом шести місяців з дня реєстрації забезпечує утворення та реєстрацію в порядку, встановленому цим Законом, своїх обласних, міських, районних організацій у більшості областей України, містах Києві, Севастополі та в Автономній Республіці Крим.

І, які єдині місцеві партії?

Чи, може таке інтерв"ю розцінювати, як заявку на зняття партії - як місцевої і єдиної, що зареєстрована і діє всупереч чинному законодавству з виборів до місцевих рад? - ставить резюмує перший заступник голови Чернівецької обласної ради Ярослав Курко.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Правильно делает порох что отгораживается от фиртавшеского влияния после слива в видне.

avatar

23 жовтня 2015 13:51