Перший мешканець резиденції для поетів та перекладачів MERIDIAN CZERNOWITZ Рон Вінклер влаштує в Чернівцях поетичні читання

Перший мешканець резиденції для поетів та перекладачів MERIDIAN CZERNOWITZ Рон Вінклер влаштує в Чернівцях поетичні читання

20.03.2013, 01:23

З нагоди всесвітнього дня поезії у п’ятницю, 22 березня, о 18 годині в «Найкращій кав’ярні на розі Університетської та Сковороди» відбудуться поетичні читання «Клімат неіснуючих держав» першого мешканця резиденції для поетів та перекладачів MERIDIAN CZERNOWITZ у Чернівцях Рона Вінклера і поета, перекладача й есеїста Василя Лозинського.

Автори прочитають свої вірші, темою котрих є трансформації кліматичних умов (у Рона Вінклера) та опрацювання офіційних дискурсів (у Василя Лозинського), а також поспілкуються з присутніми. Розмова йтиме про завдання поета, зокрема під час резиденції, те, до якої інституції він належить, як відокремлює побачене, далі фіксує на літературному блозі у зображенні або тексті та пише вірші на основі цього блоґу.

Модеруватиме вечір директор Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Ірина Вікирчак.

Рон Вінклер (нар. 1973 року у Єні, Німеччина) живе як вільний поет, перекладач та есеїст у Берліні. Автор чотирьох поетичних збірок та збірки короткої прози, упорядник багатьох антологій. У його перекладі нещодавно вийшли: роман Фореста Ґендера Як друг (luxbooks 2010) і Тління. Вибрані поезії Метью Запрудера (luxbooks 2011). У 2005 році відзначений премією «Леонс-та-Лєна» та Літературною премією журналу «Еростепос», у 2006 – премією міста Мондзее (Австрія).

www.ronwinkler.de
http://ronwinkler.wordpress.com/

Василь Лозинський (нар. 1982 р. у Львові) – поет, перекладач та есеїст. Вивчав ґерманістику у Львові та Берліні. Переклав ранні оповідання Ф. Кафки («Споглядання», Основи 2012), а також тексти сучасних авторів з польської та німецької мов. Тексти та переклади публікувались у часописах ПРОstory, Критика, ШO та Четвер, а також альманахах. Переклав у співавторстві посібник Загальна музеологія Ф. Вайдахера (Літопис 2005). Куратор вечора соціальної лірики Інша робота (2009, 2011), читань сучасної польської поезії на фестивалі Київські Лаври (2011) та «Літературного клубу листувань». Учасник редколегії літературно-мистецького інтернет-часопису ПРОstory та кураторського об’єднання Худрада. Живе у Києві.

1