Першотравневий суд виправдав Олену Пушкову

Першотравневий суд виправдав Олену Пушкову

05.07.2021, 19:09

Сьогодні вироком Першотравневого районного суду Олена Пушкова, яку підозрювали в отриманні хабара (ч.3 ст 368 КК України), була виправдана. 

Про чергову перемогу повідомив голова науково-консультативної громадської ради з питань охорони культурної спадщини м. Чернівців Ілля Сучеван.

Приємно, коли результат спільної роботи адвокатів Алли Чебан та Тетяни Українець приносить відмінний результат, - сказав пан Сучеван.  

Нагадаємо, ухвалою Першотравневого районного суду від 13.09.2018р. клопотання прокурора про відсторонення  Олени Пушкової  від посади начальниці відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міськради було повернуто без права оскарження.

Таким чином пані Пушкова мала вийти на своє робоче місце. Тим часом суд повинен був продовжитися у частині дослідження правомірності пред'явленої підозри у скоєнні нею корупційних дій.  

У коментарі журналістам Олена Пушкова неодноразово заявляла, що порушена щодо неї справа "повністю замовна", і всі звинувачення у її бік, на її думку, несправедливі.

Як відомо, начальницю відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міськради Олену Пушкову підозрювали у отриманні неправомірної вигоди у розмірі 1200 доларів США.

Пушковій було оголошено про підозру  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, поєднаного з вимаганням).

У червні суд відсторонив її від посади  до 11 серпня 2017 року. Тоді ж вона внесла заставу у розмірі 170 тисяч гривень і була звільнена від утримання під вартою. Вона мала знаходитися за місцем проживання.  Ухвалою Першотравневого районного суду від 13.09.2018р. клопотання прокурора про продовження відсторонення суд повернув.  І нарешті сьогодні вироком Першотравневого районного суду Олена Пушкова була виправдана за ч.3 ст 368 КК України.

У 2021 році відділ охорони культурної спадщини реорганізували. Обов'язки керівниці наразі виконує Вікторія Діденко.

1