Перше у 2017 році засідання штабу будівництва на Дністровській ГАЕС

Перше у 2017 році засідання штабу будівництва на Дністровській ГАЕС

06.02.2017, 13:10

відбулось 3 лютого під головуванням генерального директора ПАТ «Укргідроенерго» Ігоря Григоровича Сироти за участі радника директора компанії Віктора Юхимовича Кожокаря, генерального директора Консорціуму «НВО „Укргідроенергобуд“ Валентини Миколаївни Зіміної, директора філії Консорціуму у м. Новодністровськ Олега Юрійовича Філіповича та директора філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василя Йосиповича Суботи.

Керівник ПАТ «Укргідроенерго» розпочав цю зустріч із того, що озвучив основне завдання усіх учасників процесу становлення станції – розпочати будівництво 4-го гідроагрегату і наголосив: «Наразі на стадії завершення – позитивний висновок ДП «Укрдержбудекспертиза», а відтак – ізатвердження Кабінетом Міністрів України у березні цього року проекту «Дністровська ГАЕС. Будівництво другої черги у складі гідроагрегату № 4», з тим, щоб уже з 1 квітня розпочати спорудження». У зв’язку із цим І. Г. Сирота підкреслив, що уже зараз необхідно скласти детальний графік будівельно-монтажних робіт, аби уточнити повний обсяг їх фінансування, адже головна мета – введення в експлуатацію ГД № 4 Дністровської ГАЕС наприкінці 2019 року за умови виключно якісної та добросовісної роботи, бо причетність до будівництва такої масштабної, історичної і надважливої для держави гідроелектростанції з повним фінансуванням – це неабиякий престиж для кожної організації. Крім того, керівник компанії зауважив і на тому, що в подальшому процесі будівництва пріоритети мають бути за потужними і відповідальними субпідрядними організаціями, здатними по-європейськи якісно, чесно і надійно виконувати усе заплановане. Тим більше, що «в Уряді є повне розуміння того, що державі украй потрібен цей агрегат, адже спостерігається незбалансованість нічних надлишків в атомній енергетиці, а цього можна уникнути, доповнивши роботу української енергосистеми ГД № 4 Дністровської ГАЕС». Також особливу увагу Ігор Григорович приділив і довершеності формування інвестпрограми, щоби, захищаючи тариф, бути у ній упевненими чи не на 100 %, – це очільник «Укргідроенерго» взяв під особистий контроль.

Окремі зауваження І. Г. Сироти стосувалися питання швидкодіючих затворів, а у контексті чималого обсягу у недалекому майбутньому робіт на нижній водоймі акцентував: «З цього приводу не повинно бути жодних претензій та зауважень від місцевих жителів прилеглих сіл, зокрема Василівки – увесь великовантажний транспорт має рукатися виключно об’їзною дорогою».

Генеральний директор Консорціуму «НВО „Укргідроенергобуд“ Валентина Миколаївна Зіміна особливо наголосила на тому, що з усіма субпідрядними організаціями, задіяними на Дністровській ГАЕС, розрахунки за минулий 2016 рік проведено у повному обсязі. Тож І. Г. Сирота поставив вимогу усім субпідрядникам надати акти звірок по зарплатах. Крім того, керівник наголосила на тому, що в подальшому обов’язковою умовою здачі актів виконаних робіт буде наявність усієї виконавчої документації.

А вже завершення цього засідання було помітно урочистим: під оплески усіх присутніх генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» Ігор Григорович Сирота з приємністю виконав місію нагородження і вручив Почесні грамоти Верховної Ради України та відповідні медалі за забезпечення стабільної роботи енергетичної галузі національної економіки, цілісності енергетичної системи України, професіоналізм, сумлінну і наполегливу працю – заступнику директора з капітального будівництва філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Роману Миколайовичу Михайловському, головному інженеру філії «Дністровська ГЕС» Володимиру Михайловичу Москалюку і такі ж відзнаки Кабінету Міністрів України – начальнику ОДС філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василю Васильовичу Нагорняку, майстру механічного цеху Василю Степановичу Григоришену та начальникувідділу по роботі з персоналом та правового забезпечення філії «Дністровська ГЕС» Владиславу Борисовичу Шайгородському.

Інна ГОНЧАР, фахівець зі зв’язків з громадськістю філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС»

1


КОМЕНТАРІ (1)

А розмір відкату озвучили на цей рік? Особисто Хан приїзжав

avatar

06 лютого 2017 12:10