Перша законна підстава для розпуску Чернівецької міської ради вже є, - нардепи

Перша законна підстава для розпуску Чернівецької міської ради вже є, - нардепи

12.02.2016, 19:49

Народні депутати України Максим Бурбак і Микола Федорук (фракція «Народний фронт») прокоментували можливість дострокових виборів в Україні і Чернівцях.

-          Поважаю рішення мешканця Чернівців, члена місцевої територіальної громади Сергія Лазарєва оскаржити в суді деякі незаконні дії Чернівецької міської ради. Він звернувся до суду для захисту своїх прав. Це його право. І він довів це в суді, - сказав народний депутат України Максим Бурбак.

 - Розумію, що гуру шахів у місті Чернівці (очевидно тут народний депутат України має на увазі Василя Продана. -  ред.) прорахував цю ситуацію і раптом зрозумів, що це перший крок до розпуску Чернівецької міської ради. Звідси весь цей шалений лемент, який він зчинив навколо цього питання, ніби хтось щось приховує. Скажіть будь ласка, як можна щось приховати. Чи нинішній керівник юридичного управління міської ради пан Олександр Шиба не той самий колишній підлеглий Віталія Михайлішина?  А Василь Продан не той самий член виконкому, який вперше в історії міста мав власний кабінет в стінах ратуші. І чи це не він, бува,  на телефонному пульті секретаря міської ради Михайлішина був записаний під номером один? Чи може пан Продан думає, що всі вже забули часи, коли він був смотрящим за містом?

 Тепер пан Продан раптом усвідомив, що вже є перша законна підстава для розпуску Чернівецької міської ради, - сказав народний депутат України. – Ми шануємо закон і виконуємо його норми. Звісно, що я буду використовувати всі надані законом можливості для того щоб Чернівецька міська рада, куди пробралися колишні регіонали, тушки запроданці, які хочуть поламати обраного громадою міського голову під себе, працювала в законному руслі.

 Деякі ЗМІ активно проводять думку, що партія «Рідне місто», яка отримала перше місце на виборах, нібито автоматично має через це право на посаду секретаря міської ради.  Це та партія, в якій перебуває Білик? Яка по всьому місту скуповувала голоси виборців.  Це вони тепер хочуть отримати владу? А для цього блокують всі рішення, які ухвалює міська рада.  І не дають раді працювати.

 Я розумію тих хлопців, які приходять до сесійної зали і вимагають, щоб депутати працювали. Там де немає земельних питань, якогось дерибану, всі рішення приймаються. Але там, де йдеться про відстоювання особистих інтересів деяких чернівецьких бізнесменів, там одразу зчиняється лемент. Коли треба заплатити місту за землю, що деякі бізнесмени не роблять ще з 2008 року. Пан Чесанов, пан Чинуш – у них дуже багато особистих інтересів. А пан Максим’юк, який збудував ресторан в рекреаційній зоні – парку «Жовтневий». І не має жодного документу на цей ресторан. Ми про це маємо забути? У цій раді є більшість, яка відстоює свої приватновласницькі, меркантильні інтереси – процитую класика.

 Нікого не лякаю.  Але якщо  ця рада і далі так буде працювати – її потрібно розпускати. Для виборів у Кривому Розі народні депутати прийняли політико-правове рішення. Але у випадку Чернівецької міської ради це вже буде суто правове рішення, тому що депутати ухвалювали незаконні рішення, - резюмував Максим Бурбак. – Спілкувався з цього приводу з Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком, і він підтримав позицію, що в разі проведення дострокових виборів міської ради, потрібно буде також проводити позачергові вибори міського голови.

 Стосовно дострокового припинення повноважень, - доповнив колегу народний депутат України Микола Федорук, - то незаконне рішення міської ради одна з підстав для її розпуску і перевиборів. Хоча є й інші законні шляхи, як провести дострокові вибори.

 Питання можливих дострокових парламентських виборів народні депутати зачепили, коли характеризували спроби збурити ситуацію в регіоні.

 -          Це фальстарт перед виборами, - вважає народний депутат України Максим Бурбак. – Усе те, що коїлося в Чернівцях, свідчить про те, що хтось вже готується до позачергових виборів і ділить округи. Не дочекаєтеся, не розвалите країну! Позачергових виборів не буде.

 -          Вибори звісно будуть, але не цього року, - запевнили депутати  Федорук і Бурбак. 

1