Перевиконання бюджету, кошти залучені народними депутатами Федоруком і Бурбаком, система ProZorro додали Чернівцям 230 мільйонів

Перевиконання бюджету, кошти залучені народними депутатами Федоруком і Бурбаком, система ProZorro додали Чернівцям 230 мільйонів

23.03.2017, 23:48

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук пояснив, чому в бюджеті виник залишок в сумі майже 230 мільйонів гривень. За словами мера, залишок з'являвся і раніше, тому це його не можна розцінювати як неефективне використання бюджетних коштів. Про це він розповів у четвер, 23 березня, на обговоренні розподілу надлишкових коштів міського бюджету.

«Під час планування міського бюджету за рік ставляться одні завдання. Але протягом року вони змінюються. По якихось об’єктах виникають непередбачувані ситуації», - розповів мер.

«Основні джерела формування цього залишку коштів, це майже 77 мільйонів від перевиконання бюджету, які утворилися за останні місяці, це грудень, листопад, жовтень, коли вже не було можливості їх розподіляти, провести тендерні процедури», - зазначив Каспрук.

Частину залишкових коштів склало пролобіювання народними депутатами виділення грошей з державного бюджету на будівництво дитсадка у Ленківцях та закупівлю техніки в аеропорт. Також за державні гроші будуватимуть мережі в новому житловому масиві в районі вулиці Лукіяновича.

«Завдяки використанню системи ProZorro ми зекономили майже 12,5 мільйона гривень. Це ті кошти, які були закладені в бюджет, але завдяки проведенню тендерних процедур, конкуренції, цю суму ми зекономили», - додав Каспрук.

БукІнфо (с)

Фото Максима Козменка

1


КОМЕНТАРІ (1)

Аффтор, доста вилизувати Бурбачні!)))))

До чого тут Федорук і Бурбак в заголовку статті? Що вони мають до надлишку коштів в міському бюджеті, які Каспрук зі своєю незграбною командою рагулів не здатні освоїти?

Хіба що всі троє мають відкат з відсотків із 230 мільйонів гривень невикористаних коштів, які розміщені в Ощадбанку з зниженим відсотками, і які щороку знецінюються і втрачають купівельну спроможність!)))

avatar

Людмила Дудченко

24 березня 2017 12:42