Перевізники у Чернівцях повинні возити пільговиків без змін, - Каспрук

Перевізники у Чернівцях повинні возити пільговиків без змін, - Каспрук

11.01.2016, 22:32
Здійснити безкоштовний проїзд можна буде за допомогою картки чернівчанина. На надання пільгового проїзду із резерву міського бюджету виділили 20 мільйонів гривень.
 
Цього року у Державному бюджеті України не передбачено коштів на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Відповідно в міському бюджеті, проект якого було прийнято перед Новим Роком Чернівецькою міською радою, субвенції з Держбюджету на безкоштовний проїзд в громадському транспорті також не передбачено. Попри це Міністерство соціальної політики шукає механізм, яким чином надати повноваження органам місцевого самоврядування задля фінансування цих видатків. Завдяки існуючому резерву певним категоріям чернівчан все ж зможуть компенсувати проїзд в маршрутках і тролейбусах. Про це в понеділок, 11 січня, розповів міський голова Олексій Каспрук. За його словами, у міському бюджеті Чернівців передбачили резерв розміром близько 20 млн. гривень. Тому у разі, якщо ситуація не зміниться, з міської скарбниці зможуть фінансувати безкоштовний проїзд пільговиків.
 
«Проект бюджету, який був прийнятий, не передбачає субвенцію державного бюджету на безкоштовний проїзд у транспорті. Водночас Міністерство соцполітики шукає шляхи, як передати повноваження органам місцевого самоврядування профінансувати ці видатки. Ситуація дуже непроста. На відміну від інших міст, у нас є резерви і ми передбачили резервні кошти в розмірі 20 мільйонів гривень. У випадку, якщо ситуація не буде змінена, ми зможемо в цьому році профінансувати безкоштовний проїзд з міського бюджету. Але зрозуміло, що в цьому випадку до грошей треба відноситися більш відповідально», - розповів мер.
 


Олексій Каспрук додав, що при виділенні з міського бюджету грошей на безкоштовний проїзд, допомога буде надаватися адресно.

"Будемо йти через механізм прямої адресної допомоги. Тобто кошти будуть виділятися безпосередньо громадянам на проїзд. Тут вивчається ще можливий варіант, що буде визначена кількість поїздок, яку буде мати людина. Або якусь суму коштів, яку людина буде отримувати на свій рахунок. Як інструмент для цього це буде картка чернівчанина, якою людина зможе користуватися. У січні, з перевізниками ми домовилися, перевізники всі їздять так, як їздили, поки це питання не буде врегульоване. Повторюю ще раз: кошти у міському бюджеті на ці цілі зарезервовані", - зазначив Каспрук.

Також міський голова наголосив, що в січні перевізники надаватимуть послуги без жодних змін. 
 
За матеріалами АСС, БукІнфо, molbuk.ua
1


КОМЕНТАРІ (2)

Сказано все і ні про що! Ні піьгові категорії,ні порядок відшкодування.

// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "buknews.com.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e

avatar

Патріот

11 січня 2016 20:54

Як я зрозумів, протягом січня мерія відпрацює механізм проїзду пільговиків за рахунок міського бюджету. Тоді, очевидно,  буде сказано і про пільгові категорії, і про механізм відшкодування

avatar

Кирило

11 січня 2016 22:11