Перевірка поліції в УКБ щодо очисних споруд стосується не Пуршаги, а попереднього начальника (ДОДАНО ВІДЕО)

Перевірка поліції в УКБ щодо очисних споруд стосується не Пуршаги, а попереднього начальника (ДОДАНО ВІДЕО)

13.01.2016, 15:44

Повідомлення щодо завищення вартості робіт з реконструкції очисних споруд на Буковині, яке у вівторок оприлюднили на сайті Управління захисту економіки Національної поліції України, не стосується чинного керівника управління капітального будівництва ОДА Олександра Пуршаги, а одного з попередніх начальників цього управління.

 Про це у середу на прес-конференції заявив Олександр Пуршага.

 "Я хотів сьогодні заявити щодо тієї інформації, яка зараз поширюється в Інтернеті про кримінальну справу щодо керівництва капітального будівництва. Цей об’єкт – це очисні споруди в смт Глибока. Там виконувалась реконструкція очисних споруд, потужністю 400 кубів. Ці роботи проводилися упродовж 2008-2010 років", - зазначив Пуршага.

 Посадовець зазначив, що ці роботи виконувалися при одному з попередніх керівників управління.

 "Також хочу зазначити, що освоєно коштів по цьому об’єкту – 2 мільйони 149 тисяч 305 гривень. Частина коштів була освоєна в 2008 році – 130 тисяч 625 гривень, у 2009 році по цьому об’єкту було освоєно 594 тисячі 720 гривень і у 2010 році решта коштів була освоєна. Я хотів би зазначити, що ці роботи проводили ще до нас, і керівником управління капітального будівництва тоді була зовсім інша людина", - додав керівник УКБ.

 Водночас, за словами Олександра Пуршаги, контролюючі органи у 2013 році провели перевірку на цьому об’єкті і виявили завищення вартості ремонтних робіт на 16 тисяч гривень. Підприємство, яке виконувало ці роботи – ТОВ "Надія" - відшкодувало ці кошти.

 "Найосновніше – в 2013 році була перевірка, і в нас є акт фінансової інспекції, яка перевірила виконання тих робіт на об’єкті щодо підприємства ТОВ "Надія", яке виконувало роботи. Там було завищено вартість ремонтних робіт на 16 тисяч гривень. Це те, що знайшли при перевірці контролюючі органи. І ці кошти були відшкодовані до держави. У мене є акт КРУ, який дійсно це підтверджує. Я хотів сказати, що це виконувалося до нас. Об’єкт не завершений, сьогодні його треба завершувати. Тому, коли буде фінансування, тоді до роботи приступимо", - сказав Олександр Пуршага.

 Нагадаємо, у вівторок поліція повідомила про те, що керівництво УКБ на Буковині завищувало вартість реконструкції каналізацій.

 Як відомо, у 2008-2010 роках управління капітального будівництва очолював Іван Дякон.

Джерело: molbuk.ua

1