Перестраховуючись чиновник використав схему отримання хабара 810 тисяч грн через підставних осіб (+фоторепортаж затримання)

Перестраховуючись чиновник використав схему отримання хабара 810 тисяч грн через підставних осіб (+фоторепортаж затримання)

03.06.2013, 18:19

Встановлено, що посадовець, по сумісництву депутат районної ради,  перестраховуючись, використав схему отримання хабара через підставних осіб, однак це не допомогло йому уникнути зустрічі з правоохоронцями. Він був затриманий, як тільки слідство отримало неспростовні докази його вини. Кошти та речові докази вилучені оперативниками, зловмисника затримано. Чиновник  вимагав та отримав ці гроші від директора комерційної структури міста за сприяння у погодженні проекту реконструкції та за нездійснення перешкод у діяльності підприємства.  За матеріалами СБУ слідчим прокуратури інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.5 ст.368 (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Наразі триває слідство. Про це повідомляє Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

 2 червня ц.р., нагадаэмо, у Чернівцях, у рамках відкритого кримінального провадження, співробітники СБУ спільно з прокуратурою області за фактом вимагання неправомірної вигоди у сумі 810 тис. грн. затримали заступника голови однієї з районної у м. Чернівці рад.

Як стало відомо molbuk.ua, затриманий за підозрою в отриманні хабара в 100 тисяч доларів є заступником голови Першотравневої районної ради Чернівців.

Він також є депутатом — обраний від ВО "Батьківщина", але в 2011 році виключений з партії за співпрацю із владою.

За неофіційними даними, гроші він вимагав за погодження реконструкції ринку "Нива" на Гравітоні.

Голова Першотравневої районної ради Віктор Мельничук відмовився щось коментувати.

Подробиці справи прокуратура обіцяє оприлюднити згодом.

1