Партія - синонім слова корупція... Корупція онлайн

Партія - синонім слова корупція... Корупція онлайн

19.11.2011, 01:16

Михайло Шморгун
Неформальна група «FamaCom»

З Божою допомогою «осіліл» новий виборчий закон. Попередні висновки...

1 — Партія Регіонів, БЮТ та ФЗ організували корупційний закон і видали це за велику перемогу демократії. Докази? Прошу — 5% барьєр це заслін перед новими партіями (УДАР Кличка, Свобода, Громадянська Позиція, Вперед) при тому, що вищезгадані корупціонери залишають персональний «статус кво», себто свою дупу в Верховній Раді.

2 — Встановлюється грошова застава від 12 мінімальних зарплат для мажоритарщиків до двох тисяч (2000) мінімальних зарплат для партії. По простому, немає грошей — вільний! А ті нові політичні сили, які захочуть поборотися на виборах ЗМУШЕНІ звертатися до «спонсорів». А як кажуть в Одесі — хто замовляє музику той і «баришню танцює».

3 — Мажоритарна складова — попередня ціна середнього округу 1 млн.дол.… Проте навіть вкладання такої суми не гарантує виграш кампанії, бо опонент може вкласти більше. Комерція не може не тішити мене особисто (...), але виборців, що надіються на нових чесних і порядних кандидатів, це повинне, як мінімум насторожити...

4 — Повноваження ЦВК. Згідно нового Закону, значно зросли повноваження ЦВК, тепер кандидат самовисуванець, скажімо з Путили, повинен проводити більше часу в Києві, для вирішення поточних проблем. А з урахуванням 60 денного фактичного терміну активної фази агітації… Це м'яко скажемо не дуже зручно. Тому кандидатів самовисуванців буде на порядок менше ніж партійних… А партія — це синонім слова корупція… Корупція онлайн.

Джерело: запис у блозі автора в мережі "ВКурсі"