Партії не подають кандидатів до Територіальних виборчих комісій в об’єднаних громадах

Партії не подають кандидатів до Територіальних виборчих комісій в об’єднаних громадах

01.11.2016, 22:57

11-го та 18-го грудня будуть проходити вибори в п’яти об’єднаних територіальних громадах Чернівецької області. Проте територіальні виборчі комісії відповідних громад і досі не створені.

11 грудня 2016 року відбудуться вибори до Красноїльської та Чудейської територіальних громад. Згідно з календарним планом виборів, вже 29-го жовтня мав бути сформований склад територіальних виборчих комісій (далі - ТВК) цих громад, проте партії не подали кандидатів на участь їхніх членів у роботі виборчих комісії, через це, відповідні комісії не мають навіть мінімального представництва. Сам процес формування ТВК в обох громадах координує Сторожинецька районна виборча комісія. Як зазначає Дмитро Балінов, її голова, партії неохоче подавали своїх представників до ТВК, аргументуючи це тим, що в них «немає людей для роботи». В Красноїльську поки лише 5 кандидатур ( ВО «Батьківщина» - 3, Народний фронт - 2), а в Чудеї – 7 (ВО «Батьківщина» -3, Народний фронт -2, Об’єднання Самопоміч - 2).

В Вижницькій, Вашківській, Сторожинецькій та Тереблеченській об’єднаних громадах, вибори відбудуться 18-го грудня. Партії повинні подати кандидатів на членів комісій до 2-го листопада, а самі комісії мають бути створені до 5-го листопада (включно).

Громадянська мережа ОПОРА буде спостерігати за всіма процесами навколо виборів в обєднані територіальні громади, в разі виявлення порушень, звертайтесь за номером: 0954900504.

За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Чернівецькій області

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

1


КОМЕНТАРІ (1)

дана інформація є недостовірною адже БПП "Солідарність" подала кандидатів в ТВК, так як планує приймати участь у виборах.

avatar

Недлі

02 листопада 2016 13:53