Папів дражнив опозицію 'Кобзарем' і 'Мистецтвом'

Папів дражнив опозицію "Кобзарем" і "Мистецтвом"

05.07.2013, 18:26

Загалом млявий плин другого пленарного засідання 16-ї сесії обласної ради трохи пожвавив губернатор Папієв. Депутати швидко, спокійно і практично без обговорення і дискусій ухвалювали одне за одним рішення з питань порядку денного, аж поки не дійшли до питання про повернення книжкових магазинів "Кобзар" та "Мистецтво" з власності територіальної громади м.Чернівці у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Дочекавшись поки рішення з цього питання буде прийняте за основу,  слово взяв голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв. Навіть попри те, що ініціатором його розгляду значаться депутати Матвій Куцак та Василь Нікітін, а не він:

- Це питання дуже принципове! У 2007 році міська рада, якій тоді належали ці приміщення, продала магазини. Без згоди обласної ради було змінено профіль їхньої діяльності. Звертаюся до так званої опозиції - ви за те, щоб на Буковині були книжкові магазини?, - дражнив депутатів губернатор.

На прохання керівника виконавчої гілки влади на табло вивели результати голосування з цього питання по фракціях. "Фронт Змін" - 0, "За Батьківщину" - 1... Раніше депутати, можливо саме для цього випадку, за пропозицією представників більшості проголосували за те, що всі питання пленарного засідання будуть голосуватися поіменно.

Лідер фракції Фронт Змін Ярослав Курко реагував на закиди Михайла Папієва мляво:

- Це демагогічне птання, щоб відвернути увагу від реального становища книгарень у місті, - парирував Ярослав Курко. - Вирішти його без тривалої і головно безрезультатної судової тяганини неможливо. Тому сенсу брати в цьому участь ми не бачимо.

Провладна більшість підтримала губернатора і дала 58 голосів за початок переговорів з міською радою щодо поверення магазинів.

Порівнняно  з голосування питання за основу, кількість голосів "за" трохи зросла.

- О, в когось прокинулася совість, - продовжили дражнити з президії залу.

Депутати обласної ради і не тільки продовжили обговорення цього питання у ФБ:

Михайло Павлюк: Сесія облради звернулася до міської ради Чернівців щодо повернення книжкових магазинів Кобзар та Мистецтво до спільної влсності тергромад Буковини. Важко назвати це рішення юридично бездоганним, але це політична позиція щодо засудження дій міської влади у 2000-х рр., що призвело до втрати згаданих книжкових. У 1993 р. міська рада прийняла їх у власність та змогла забезпечити виконання того рішення. Чому цього не змогла забезпечити міська рада після 1994 р?? Які були мотиви і причини робити там бутіки у порушення рішень обласної та міської ради.

Максим Бурбак: Знову відвертають увагу від скасування ганебного рішення по книгарням в місті.А це рішення, про яке Ви пишете, не те що юридично бездоганно , а є новим фактом рейдерськоі атаки на приватну власність в нашому місті, яка здійснюється провладними депутатами за мовчазної згоди та всебічноі допомоги Папієва&Co.

Ярослав Курко: чим стурбовані... приміщення продані за значні суми років десять тому назад, які поступили на рахунки міськради... нові господарі купили їх і право власності підтверджене актами на право власності...а голосування провладної більшості депутатів у обласній раді- це прояв демагогії і популізму з боку виконавчої влади області -ОДА...підуть судові "розборки". Це "прояв " турботи про місцевих підприємців з боку влади, а платити судові витрати -варто було б ініціаторам цих ганебних рішень, які доказують, що право власності для них пустий звук...це ще робиться, щоб відвернути увагу від тої афери з книжковими магазинами, яку хочуть проштовхнути вже і негайно...

Ярослав Курко не маю бажання переливати із пустого в порожнє, але...чи може бути виконане звернення, рішення (цитую автора) облради...ознайомтесь із правоустановчими документами на право власності на продані магазини...навіть очільник, який дражнив опозицію, це не докаже і не доказує цю дурню..Адже угоди купівлі-продажу були укладені майже 10 років тому назад....хто і про порушення чиїх прав за цей час заявив...докази в студію...а якщо цього не має то будьте " проффесійно " відповідальні і не підігруйте в популізмі і демагогії більшості регіонів у обласній раді, які свідомо підніімають із небуття "мертве питання", щоб відвернути увагу від теперішніх, своїх, власних, а не Ваших, гріхів....для чого тягаєте каштани із вогню....де тут пахне справедливістю....не ображайтесь....пом"ягчив акценти до неможливості...

Михайло Павлюк: Не переконливо зовсім! Міська рада порушила рішення обласної та міської ради від 1993 р. Ті рішення є у архіві. Одне з них я бачив. Там сказано "зі збереженням профільності книжкових магазинів". Цього виконано не було (і мені дивно, чому депутата облради, чернівчанина це не обурює)І Ви не хочете просто цього помічати, розповідаєте про іншу частину. Песпектив ця тема мати не буде, ніхто забирати ні у кого власність ( УВАГА, Власність, ПРОДАНУ МІСЬКОЮ РАДОЮ В ПОРУШЕННЯ РІШЕНЬ ОБЛ ТА МІСЬКРАДИ). Але не треба потім говорити про об'єктивність! Згоден, це мертве питання: у юррдичному плані. Але з політичної точки зору, мені як депутату 6 скликання хочеться, щоб рішення облради УСІХ скликань дотримувалися або ж скасовувалися у законному порядку. Чому одні депутати і чиновники могли дотримуватися, а інші ні...?

Михайло Павлюк: Максиме, по суті питання прошу! Було рішення облради. Воно було порушене міською владою. Це видно без будь яких окулярів! До речі, наше завдання щоб теперішня міська влада визнала, що попередня....перевищила свої повноваження і як наслідок невмконаними є рішення облради, тобто зігнорована воля територіальної громади. І тому теперішня міська влада з метою виправлення такої ситуації..... утворить нове МКП для книготоргівлі у самому центрі міста. Це б був крок!! Він би влаштував всіх! З великою надією на спільну депутатську співпрацю заради чернівчан та буковинців!

1