Папієву підвищать зарплату до 20 тисяч гривень

Папієву підвищать зарплату до 20 тисяч гривень

26.01.2012, 20:34

З 1 січня 2013 року набирає чинності закон “Про державну службу”, який регламентує права та обов’язки чиновників. Зокрема, мінімальну заробітну плату державних службовців найнижчого рангу збільшать удвічі. Водночас різниця між максимальною та мінімальною зарплатнею не повинна перевищувати 10 одиниць. Себто якщо на сьогодні мінімальна зарплатня спеціаліста становить трохи більше тисячі гривень, то враховуючи підняття її удвічі, голова облдержадміністрації зароблятиме щонайбільше 20 тисяч гривень.

Проте з урахуванням усіляких надбавок, премій, доплат за вислугу, то насправді ця сума буде значно більшою.

– Не можу точно сказати, але сьогодні заробітна плата голови ОДА нашої області становить приблизно 13 тисяч гривень, якщо не виплачуються ніякі надбавки, – повідомив начальник управління державної служби Головного управління держслужби України в області Аркадій Мунтяну. – Зважаючи на таку мізерну зарплатню спеціаліста, якісь серйозні кадри на таку службу не підуть. Державна служба деградує.

Сьогодні в області налічується 5100-5300 державних службовців, проте скільки їх залишиться після реформування начальник управління не зміг відповісти.

Джерело: visti.cv.ua



КОМЕНТАРІ (1)

м видео иркутск
avatar

mvideytix

01 травня 2019 20:56