Те, що Папієву з двома депутатами-регіоналами не дали ні копійки з Фонду регіонального розвитку  підтвердження його 'авторитету' в столиці, - нардеп

Те, що Папієву з двома депутатами-регіоналами не дали ні копійки з Фонду регіонального розвитку підтвердження його "авторитету" в столиці, - нардеп

12.02.2014, 17:18

Чернівецька область отримає з Фонду регіонального розвитку… 0 гривень, незважаючи на визнання крайого намісника, що Буковина самодостатьня лише на 35%. При цьому сусідня Івано-Франківська область отримала з цього фонду 61 мільйон гривень. 

- Чернівецькій області ніц не дали, - прокоментував ситуацію народний депутат України Максим Бурбак. - Що ж наш сонцесяйний Папієв з двома депутатами-регіоналами не зміг нічого не здобути для краю, де варто жити ? Це і є підтвердженням його "авторитету" в столиці. Наступний крок - перекваліфікування в "управдоми".

Лобі Чернівецької області у Верховній Раді виявилося чи то зовсім відсутнє, чи просто ліниве. Поки інші депутати активно вибивали гроші на свої округи, представники Буковини вирішили, що бюджет розділять добре і без них.

В результаті так і вийшло: з Фонду регіонального розвитку Буковина отримає аж 0 гривень. Разом із Чернівецькою області нічого не отримають також Полтавська та Миколаївська області, а також місто Севастополь.

При цьому не усі західні області виявилися такими безхребетними. Так, Волинська область отримає з Фонду 130 млн (більше отримає лише Донецька – 142 млн).

Непогано попрацювали лобісти Івано-Франківської області, яка отримає з бюджету 61 млн. Вінницька область отримає 50,9 млн, Львівська – 24,2 млн, а Закарпатська – 10 млн.



Раніше нардеп Геннадій Москаль заявив, що Буковина не отримає ні копійки з бюджету на соціально-економічний розвиток, бо Папієв полінувався підвести свій зад.

Партія регіонів у таємній обстановці, виходячи з лобістських інтересів, під виглядом «обсягів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, що є складовою державного фонду регіонального розвитку, у 2014 році», розподілила 1 мільярд 38 мільйонів 776 тисяч гривень. Про це повідомив нардеп Геннадій Москаль.

«На жаль, депутати від ПР Чернівецької області, керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради навіть не підвело свій зад, щоб вибити хоч якусь субвенцію для обласного бюджету чи конкретного району», – каже Москаль.

За його словами, Буковина —це «єдина область України, на яку з держбюджету не дано жодної гривні на соціально-економічний розвиток».

Для підтвердження своїх слів, Москаль надав копії обсягів субвенції з Державного бюджету України, який таємно «дерибанився» членами Партії регіонів.

Сам Папієв дивиться у світле майбутнє області, яка за 20 років стане самодостатньою. Зараз же Буковина забезпечує свої потреби лише на 35%.

За матеріалами Главком та Місто Ч

Обласний бюджет 2014 року є бюджетом проїдання і латання дірок. Про це molbuk.ua заявив керівник фракції "Фронту змін" в Чернівецькій обласній раді Ярослав Курко.

- Сьогодні вже очевидно, що бюджет буде дефіцитним, - пояснив Я.Курко. - Адже у ньому закладено курс гривні до долара 8,5, а сьогодні курс уже вищий. Наша область дотаційна, то щоб ми не робили, залежимо від Державного бюджету. І наш губенатор і народні депутати з партії влади виявилися поганими годувальниками — багато говорилося, що привозять нам зі столиці гроші, а з’ясувалося, що у Фонді регіонального розвитку на Буковину цього року передбачили нуль.

Бюджет-2014 важкий, обласні програми практично фінансуватися не будуть. Це бюджет проїдання і латання дірок, на розвиток не передбачено практично нічого.

На жаль, від депутатів обласної ради нічого не залежить. Механіка формування бюджету така, що все вирішується у фінуправлінні.

Обласний бюджет дотаційний на 80% і за чинного законодавства нічого змінити неможливо. Новий бюджетний кодекс був створений для захисту бізнесу олігархів і "сім’ї", він придушив малий бізнес. Змінити ситуацію може лише повна зміна бюджетної системи.

Нагадаємо, доходна частина цьогорічного обласного бюджету складає в 2380,3 млн. гривень, що на 18% більше порівняно з 2013 роком.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Вы интересные   люди!  Зато  Папиев  знает,  что  песка    в  4кг. на  посыпку   1 п.м.  дороги - это  много  и  дорожников  надо   в  тюрьму!  Вот  он  какой  у  нас  знаток -хозяин   и, притом,"рачительный".  А если  денег  не  дали,  то  и  не  надо.  Он  теперь   снег - лед убирать   и  ямы весной  забивать   СВОИМ КАКЛЬНЫМ    АППАРАТОМ. В  паре  с  Галицем,  еще  одним  умником   края.

avatar

Жора

12 лютого 2014 16:35

Не  можу  стверджувати щось  про  пісок,  там  Папієв  "майстер"!  А   ось  підлість  його  проявилась  в  повному  обсязі.  Адже  він  уже  ПЄВНО  ЗНАЄ,  ЩО  ЙОГО  ЗВІЛЬНЯТЬ  ЗВІДСИ,  а  тому  своєму  наступнику   уже  сьогодні  "підклав  свиню",  не  турбувався  (а більше  всього-відмовився  навмисно)    за  ці  кошти.

avatar

Касперский

12 лютого 2014 21:23