Папієву і Михайлішину нагадали про раніше дану обіцянку спорудити у м.Чернівці пам'ятник жертвам Голодоморів

Папієву і Михайлішину нагадали про раніше дану обіцянку спорудити у м.Чернівці пам'ятник жертвам Голодоморів

29.12.2011, 13:35

Звернення до Чернівецької обласної державної  адміністрації та міської ради м.Чернівці

    Історичне пам'яткознавство має велике значення у процесі відродження національної самосвідомості та історичної пам'яті українського народу.

   Оновлення суспільства неможливе без опори на духовну спадщину, яку являють собою історичні пам'ятки – предмети матеріальної та духовної культури минулого.

   Український народ за свою історію пережив багато трагічних сторінок, але найжахливішими з них були у 20-му столітті, коли йому довелося пережити за два з половиною десятиріччя три Голодомори, в період яких загинуло понад 10 млн. чоловік. Один з них - 1932-1933рр. - за масовістю жертв кваліфікується як геноцид українського народу.

   Це відбулося в період і з вини сталінської терористичної диктатури, про що впродовж існування комуністичного тоталітарного режиму заборонялося повідомляти і вживати слово «голод».

   В період останнього голодомору 1946-1947рр. внаслідок злочинного вилучення всіх їстивних продуктів великих втрат зазнала й Чернівецька область, особливо жителі Кельменецького, Сокирянського, Хотинського, Герцаївського й Новоселицького районів, де смертність від голоду становила від кількох десятків до понад 150 осіб в кожному населеному пункті  В самих Чернівцях померло від голоду 4219 осіб.

   Враховуючи вищезазначене, святий обов'язок нині сущих вшанувати пам'ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні та його наслідків, а також шануючи пам'ять жертв голоду 1946-1947рр. Чернівецької області, усвідомлюючи моральний обов'язок перед минулими та наступними поколіннями громадян України, визнаючи необхідність відновлення історичної пам'яті, громадськість Чернівецької області звертається до обласної державної адміністрації та міської ради м.Чернівців виконати раніше дану обіцянку впродовж 2012р. спорудити у м.Чернівці пам'ятник жертвам Голодоморів, а в найбільш постраждалих населених пунктах області - пам'ятних знаків.



КОМЕНТАРІ (2)

Шановний! А хто автор (автори) звернення? Чи редакція сайту "как всігда" відповідальності за зміст повідомлення не несе? Авторів в студію!

avatar

адміну

29 грудня 2011 10:34

До Комітету опору диктатурі в Чернівецькій області входять 12 політичних партій та 2 громадські організації. Хоча мені й  самому цікаво, чи підписали всі ці звернення, наприклад, представники Нашої України?

avatar

Адмін

29 грудня 2011 11:09