Папієвська команда залишила бюджетникам тендера на продукти по завищеним цінам

Папієвська команда залишила бюджетникам тендера на продукти по завищеним цінам

24.12.2014, 18:21

Бюджетні установи Чернівецької області минулого року закуповували продукти за завищеними цінами.

Про це повідомили в Чернівецькій ОДА.

- Аналіз департаменту фінансів показав цікаву ситуацію, - розповідає директор департаменту фінансів ОДА Єлизавета Пушко-Цибуляк. - По законодавству всі тендерні процедури проводяться на початку року. Вартість багатьох продуктів висока. Можна побачити в документах картоплю і цибулю по 12 чи 17 гривень. Так проводять тендер на увесь рік. Коригування цін щодо сезонності не проводять. І зараз ми маємо багато державних закладів освіти, соціального захисту, медицини, місцевих рад тощо, які восени чи влітку закуповують ті ж продукти по цінам зими-весни. Коли на ринку картопля і цибуля коштує по три-чотири гривні, її закуповують по 15-17. Це системна проблема.

- У нас при кожному департаменті - освіти, охорони здоров'я, соціальної сфери - є різні моніторингові групи. Вони допомагають закладам проводити тендера. І вони мали б вказувати на цю проблему. Сьогодні йде мова про те, щоб перекласти відповідальність за закупівлі на керівників цих бюджетних установ. А громадськість на місцях їх би вже контролювала, - додала чиновниця.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Так потрібно розуміти. що з того часу як команда папієва пішла , звільнились чи звільнили, посади залишились вакантними, нікому зарплатня не нараховується.

Бо в іншому разі хтось мав би контролювати закупки. хтось перераховував кошти постачальникам і т.п., і хтось має повернути кошти в казну.

 

avatar

Василь

24 грудня 2014 22:02