Під скандування 'Убивця!', 'На коліна!', 'Ганьба!' закиданого яйцями Папієва змусили подати у відставку

Під скандування "Убивця!", "На коліна!", "Ганьба!" закиданого яйцями Папієва змусили подати у відставку

19.02.2014, 16:20

Голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв щойно написав заяву на звільнення з посади на ім’я Президента України.

Папієв запропонував піти до нього в кабінет разом з делегацією від мітингу, але люди вимагають писати на вулиці.

Йому на вулицю винесли стіл, щоб зміг написати заяву просто там.

Заяву було написано просто на вулиці в оточенні людей.



Натомість Папієв взяв розписку за підписами активістів про те, що вони гарантують недопущення насильства в області та неперешкоджання роботі установ і організацій, які забезпечують життєдіяльність краю.

Обидва документи було підписано, їх пішли в ОДА реєструвати.

Мітингувальники вимагали у голови ОДА Михайла Папієва негайно написати заяву на звільнення. Для цього йому навіть вручили листок у клітинку та ручку. Але він вперто відмовлявся це робити. Казав, що спочатку треба писати заяву.

Коли Михайло Папієв хотів повернутися назад у приміщення, ті, хто стояв поруч, надавали його кілька стусанів. Примусили повернутися назад. Дехто з мітингувальників кидав у нього шапками, кричали "на коліна", "вбивця".

Папієв намагався щось пояснювати, але ніхто його не чув. Активісти почали кидати у Михайла Папієва яйцями. У нього влучило вже два яйця.

Перед цим Михайло Папієв вийшов до мітингувальників, які зібралися під кабінетом губернатора. Він заявляв, що рішення про його відставку може вирішуватися лише на сесії. Тому заяву на звільнення не писатиме. 

Після цих слів, люди витягнули Папієва з кабінету, сказали, щоби він ставав на коліна. А потім схопили його за руки і потягли на вулицю. Їм вдалося вивести Михайла Папієва на вулицю і зараз він стоїть на сходах ОДА. А люди вигукують "Відставка", "Вбивця", "На коліна", шарпають його за руки.

Люди заблокували центральні двері до ОДА, кричать "Заяву". Запевнили, що не підуть, доки губернатор не напише заяву.

На позачергову сесію Чернівецької обласної ради, яка скликається сьогодні о 17.00, буде винесено кілька питань. Зокрема, про відставку голови ОДА Михайла Папієва, передачу всієї влади в області Народній раді, вимога відставки Президента Януковича, вимога до УМВС відкликати з Києва всіх міліціонерів з Буковини, заборони в області ПР і КПУ.

За такий порядок денний проголосували всі члени колегії обласної ради, навіть регіонали. Голова облради Михайло Гайничеру оголосив, що "за" проголосували всі члени колегії — навіть сам Михайло Папієв.

Наразі члени колегії узгоджують тексти проектів рішень.

Джерело: molbuk.ua


Video streaming by Ustream

1