Папієв зірвав сесію, бо злякався мунтянових викриттів? (+ відео)

Папієв зірвав сесію, бо злякався мунтянових викриттів? (+ відео)

06.07.2013, 00:30

Депутати від Партії регіонів знову зірвали сесію Чернівецької обласної ради.

Крім другого пленарного засідання зірваної регіоналами ще у квітні 16-ї сесії обласної ради сьогодні, 5 липня, мала також відбутися 17-та сесія. Перша частина дня пройшла досить мирно. Депутати швидко розібралися з питаннями, які не розглянули в квітні, відтак закрили незавершену сесію і відкрили нову.

Тут сюрпризи розпочалися на самому початку роботи. Керівник фракції Партії регіонів Г.Галиць запропонував  змінити порядок розгляду питань орієнтовного порядку денного. Відтак деякі питання з кінця переставили на початок, деякі пересунули на кінець, а деякі з порядку денного взагалі викинули. Наприклад, анонсований звіт губернатора про роботу Чернівецької ОДА щодо виконання Програм економічного і соціального розвитку області за 2012 рік в частині дорожнього господарства.  Аналогічний звіт голови  облради М.Гайничеру відсунули на самий кінець.

Так само десь в самому кінці депутати мали вкотре повернутися до розгляду процедурного питання про складання мандата депутатом Т.Смолдирєвою.  Можливо, що під кінець вони також розглянули б аналогічну заяву колишнього «свободівця» Назара Горука. Вийшови з партії цей депутат також заявив, що складає мандат, щоб поступитися місцем іншому «свободівцю» у партійному списку. Адже буковинці голосували саме за партію, а не персонально за нього. 

Питання про мандат Смолдирєвої, нагадаємо, ставилося на голосування вже двічі – в квітні - на зірваній сесії - і сьогодні вранці – під час її другого пленарного засідання. Але обидва рази пропозиція не набирала необхідної кількості голосів.

Між керівником фракції "Фронт Змін" Ярославом Курком  та губернатором Папієвим з цього приводу навіть виникла словесна перепалка:

-          Не розумію логіки владної більшості, яка вперто не голосує за просте процедурне питання. Щойно це станеться, вже наступного засідання в раду зможе зайти наступний у списку за Смолдирєвою  депутат,  - гарячкував Ярослав Курко.  – Чому ви не голосуєте?

-          Це у вас немає логіки, - парирував з президії губернатор Папієв. – Переконайте нас, що це треба зробити.

А депутат Галиць до  всього цього додав: "Повертаючись до питання про припинення депутатських повноважень Смолдарєвої. Ми його включимо, але ніхто нікого у цьому залі не може змусити голосувати так, як хочеться вам. Вибачте мене, але природа походження «тушок», я не кажу, що це однозначно кореспондується з даною ситуацією, це природа вашої політичної сили. Тому, даруйте, тут я вам допомогти не можу. Треба обирати таких депутатів, які будуть працювати всю каденцію», – цитує слова керівника фракції  Партії регіонів, які він адресував до голови фракції «ФЗ» портал "Місто Ч".

Змінивши порядок розгляду питань, найбільше часу депутати приділили проблемі забезпечення доступу інвестора до санаторію «Брусниця». Врешті депутати дали старт цьому процесу.

Після цього інтерес до розгляду решти питань порядку денного у них помітно ослаб. Прямо з президії губернатор Папієв кивнув своєму першому заступнику, а заодно керівнику фракції Партії регіонів Г.Галицю – просіть перерву.

-          Фракція просить перерву, - запитав Михайло Папієв. Просить, - відповів Г.Галиць.

 І це при тому, що головуючий М.Гайничеру вже встиг оголосити розгляд наступного питання порядку денного.  Після його розгляду наступною мала обговорюватися ситуація з ремонтом доріг. 

Попри це  головуючий одразу оголосив спочатку п’яти-, а відтак, коли в залі зник кворум, двадцятихвилинну перерву. У сесійній залі зареєструвалося лише 44 депутати, після 20 хвилин перерви їх залишилося лише 37. Після другої перерви, частина депутатів-регіоналів в залі таки з’явилася, в тому числі сам губернатор і керівник їхньої фракції.  Загалом, як засвідчила реєстрація, 15 регіоналів з 39, які працювали до перерви. У кулуарах подейкували, що депутатам поступила команда здати картки для голосування. Більшість керівників РДА, структурних підрозділів ОДА, які зазвичай присутні на сесіях, після перерви до зали теж не повернулися.

Михайло Папієв мляво спробував перекласти вину за зрив сесії на депутатів від опозиції, які, нібито, так само залишили зал. А перед тим, як зайняти місце в президії губернатор також пожартував, що це, певно, депутат Горук підмовив депутатів не прийти на сесію: чи то власним прикладом, через оголошений намір скласти мандат, чи то, навпаки, щоб не дати проголосувати їм за це рішення:)

"Там же ж ваші питання залишился, чого ви пішли", - штрикав губернатор нечисленних опонентів.  Ці спроби Ярослав Курко прокоментував з місця іронічним вигуком: Молодці!

Збоку дійство справді більше нагадувало погано зрежисовану комедію,  а не засідання найвищого представницького органу влади краю. Особливо цинічно звучали команди додзвонюватися до відсутніх депутатів, які час від часу лунали з президії.

Голові облради М.Гайничеру не залишилося нічого, окрім як оголосити закриття пленарного засідання на невизначений термін.

Голова буковинської "Батьківщини" Іван Мунтян пов'язує черговий зрив сесії з своєю вимогою звіту влади по ситуації на дорогах області.

Нагадаємо, у квітні так само було зірвано 16-ту сесію обласної ради — депутати від більшості не повернулися зо сесійної зали після перерви.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Мунтянеску не пиздеску. .Проект ришенеску по Папиеску пидготованеску Фронтовенескы. А ты просранеску Батькивщину

avatar

Роздумеску

05 липня 2013 22:26

Ну смішно відробляє гроші Мунтяна Чорней. Мунтян такий тупий що його вже навіть мухи не бояться. Не зробиш ти Юрко з Мунтяна політика ну хіба політихахаха.

avatar

Беееееееееееееееееее

06 липня 2013 10:26

 Оце все що ви можете наблеїти, видно вас мамка стоячи родила і ви трахнулись головкою об  підлогу. Але не втрачайте надії, можливо ще не все втрачено і можна знайти вам лік.

avatar

Козлам під №1 та 2

08 липня 2013 13:46

 Оце все що ви можете наблеїти, видно вас мамка стоячи родила і ви трахнулись головкою об  підлогу. Але не втрачайте надії, можливо ще не все втрачено і можна знайти вам лік.

avatar

Козлам під №1 та 2

08 липня 2013 13:47

 Оце все що ви можете наблеїти, видно вас мамка стоячи родила і ви трахнулись головкою об  підлогу. Але не втрачайте надії, можливо ще не все втрачено і можна знайти вам лік.

avatar

Козлам під №1 та 2

08 липня 2013 13:49