Папієв керує Буковиною не з кабінету на Грушевського, але Чи буде штурм ОДА залежить від нього (оновлено)

Папієв керує Буковиною не з кабінету на Грушевського, але Чи буде штурм ОДА залежить від нього (оновлено)

27.01.2014, 14:13

«Функції голови облдержадміністрації – це не приміщення, кабінет чи крісло – це право підпису на платіжних дорученнях, прийняття розпоряджень і доручень. Я нікому їх не делегував. Тому здійснюю свої повноваження поза межами приміщення обласної ради», - сказав Михайло Папієв.

27 січня голова облдержадміністрації Михайло Папієв провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів і територіальних відомств виконавчої влади регіону. Йшлося про забезпечення життєдіяльності області. Як зазначили під час доповідей керівники профільних департаментів і управлінь, всі служби систем життєзабезпечення працюють в штатному режимі. Керівники структурних підрозділів крайової виконавчої влади повідомили, що заклади освіти, охорони здоров’я працюють у звичному режимі, забезпечені теплом і електроенергією. Також, за словами керівника регіонального управління Пенсійного фонду Михайла Романіва, виплачуються вчасно пенсії, зокрема завершено переказ всіх пенсій за січень. Здійснюється виплата у звичному режимі інших соціальних допомог і виплат.

Звідки саме здійснює свої повноваження губернатор його прес-служба не повідомляє. За словами голови Чернівецької "Батьківщини" Івана Мунтяна, до кабінету голови ОДА в приміщенні на Грушевського ніхто з протестувальників не заходив.  Він перебувавє під охороною міліції і добровольців. 

Натомість активіст чернівецького УДАРу Олексій Коломієць повідомив журналістам, що, наприклад, вчора, голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв проводив нараду в приміщенні Управління МНС в Чернівецькій області.  

Якщо Папієв прийде у приміщення облради, його проведуть через коридор ганьби. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Чернівецької обласної Народної ради. Про це повідомляє vidido.ua. За словами народного депутата Олександра Фищука, вони не забороняють приходити на своє робоче місце голові ОДА Михайлу Папієву. Проте якщо він з’явиться у приміщенні обласної ради, то його проведуть через так званий коридор ганьби. Таке рішення ухвалила обласна Народна рада. Водночас він зауважив, що прихід на робоче місце губернатора може сколихнути чергову хвилю протистояння і люди знову вимагатимуть від нього подати у відставку. Щодо штурму будівлі, то це залежить від самого Михайла Папієва, керівників міліції, прокуратури, СБУ. (Олексій МИКОСЯНЧИК)

- Що зробив Михайло Папієв і яким чином він керував областю – оцінку дадуть самі люди, як і кожному з нас. Але враховуючи останні події, я думаю, що Михайло Миколайович навряд чи буде працювати керівником, - цитує слова Олександра Фищука chv.tv. Також народний депутат звернувся до всіх керівників підрозділів і управлінь ОДА і нагадав, що їхній обов’язок – надавати інформацію щодо діяльності підрозділу не тільки Народній раді, а й кожному громадянину.

Крім того, Олександр Фищук розповів, що за відсутності Михайла Папієва (зараз в ОДА його немає, як і заступників – ред.) розпорядчі документи для функціонування області всеодно будуть виходити. Їх мають підписувати заступники.
- Якщо не має голови, то є заступники, які наділені цим правом. У кожного підрозділу є свої напрацювання і вони повинні бути підписані, адже без цього документи не матимуть ніякої сили. На сьогоднішній день заступники можуть приходити на свої робі місця і працювати, ніяких перешкод для цього їм ніхто не чинить, - резюмував Фищук. (Цитата з сайту chv.tv).

Навесні 2012 року, нагадаємо, на сайті ОДА з’явилось повідомлення прес-служби про те, що Папієв "намітив щотижня бути в селах регіону, причому без попередніх узгоджень і попереджень, коли і куди саме виїжджатиме, без “зустрічей з караваєм”. Тоді ж сам Папієв заявив, що "його робочий кабінет переноситься в автомобіль". 

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Лариса Гриценко

27 січня 2014 13:20