Папієв, витівки якого другий рік все розслідують і розслідують, вже повчає коаліцію

Папієв, витівки якого другий рік все розслідують і розслідують, вже повчає коаліцію

26.01.2016, 13:58

Перш ніж говорити про укладення нової коаліційної угоди, парламентська більшість повинна повністю виконати нині діючу угоду і публічно відзвітувати про це перед виборцями. Про це заявив народний депутат від Опозиційного блоку Михайло Папієв, - пише http://opposition.org.ua/.

«Ідея укласти нову коаліційну угоду при невиконаній старій нагадує стару байку про лебедя, рака і щуку. І коаліційний віз і нині там, адже в товаришів згоди немає... Нинішню коаліційну угоду виконано всього на третину, і прийняттям нової угоди ефективність роботи парламентської більшості не поліпшити», - сказав народний депутат, коментуючи заклик Арсенія Яценюка укласти нову коаліційну угоду у Верховній Раді України.

За його словами, прем'єр-міністр марить новою угодою для фактично неіснуючої коаліції. «У партій, що склали коаліцію, різні пріоритети. Радикальна партія вже вийшла з коаліції, «Самопоміч» погрожує виходом, якщо будуть прийняті зміни до Конституції, «Батьківщина» веде власну гру, БПП протистоїть «Народному Фронту». Хіба це коаліція?!», - підкреслив народний депутат.

Він нагадав, що партії, які увійшли до коаліції в преамбулі до угоди заявили, що об'єдналися в парламентську більшість заради захисту суверенітету і територіальної цілісності України, заради проведення реформ, підвищення добробуту і якості життя громадян України. «Минуло більше року з дня підписання угоди, але нічого з цього не досягнуто. Війна на Донбасі триває, Крим не лише анексований, але ще й потрапив під енергетичну і економічну блокаду з боку України, реформ немає, а добробут громадян знаходиться на одному рівні з жителями африканських країн», - сказав Папієв.

«Пропонуючи нову угоду, Яценюк не говорить, а що ж робити зі старою, в якій стільки пунктів про конституційну реформу, євроінтеграцію, децентралізацію, забезпечення економічного розвитку, соціально-гуманітарну реформу, реформу охорони здоров'я, боротьбу з корупцією. Виходить, що все це вже неактуально? Я так розумію, що основна причина прийняття нової угоди - в тому, що виконати старе у нашої влади не вийшло...», - сказав політик.

Задекларувавши реформи, учасники коаліції перейшли до режиму самозбереження, і сьогодні тільки загроза розпуску парламенту утримує коаліцію від остаточного розпаду, зазначив народний депутат.

«Криза всередині парламенту перенеслась на кризу у відносинах між парламентом та Кабміном. Хоча це уряд створений коаліцією, його в парламенті підтримують тільки «Народний фронт» і частина БПП. Тому в країні неможливі ніякі реформи», - сказав політик.

З недієздатністю влади можна боротися тільки одним способом - розпуском парламенту, створенням технічного уряду до моменту утворення нової коаліції та нового уряду, впевнений політик. «І хоча влада і деякі фракції чинять опір цьому, знаючи, що в наступному скликанні їх не буде або вони значно скоротяться, розпуску парламенту в 2016 році не уникнути. Більше того, зволікання буде мати трагічні наслідки для країни», - підсумував Михайло Папієв.

Водночас громадська активістка, журналістка Надія Бабинська нагадала, "в лютому вже два роки буде. рівно. а вони все розслідують і розслідують. Папієв все депутатить і депутатить, сміється з нас всіх і сміється, їздить до фірташів і закородонням і їздить, тримає дулі в кишенях і тримає.

на світлині - відповідь з прокуратури Чернівецької області. якщо коротко: "досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває". вірите, я навіть текст запиту не змінюю, просто дату іншу ставлю.

то що казав в березні 2015 року прокурор області Микола Якимчук? завершили? передали на Київ? будуть знімати недоторканість? нуну. от послухайте: 

https://www.youtube.com/watch?v=UE5nrEdF4wc

1