Папієв ввів в оману Чернівецьку обласну раду, - нардеп Бурбак

Папієв ввів в оману Чернівецьку обласну раду, - нардеп Бурбак

26.03.2013, 22:30

Розповідаючи на сесії Чернівецької обласної ради депутатам  про те, що Київ готовий був фінансувати створення перинатального центру у Чернівцях ще минулого року, голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв фактично ввів їх в оману. Про це повідомив народний депутат України Максим Бурбак сьогодні на прес-конференції.

-           І це вже далеко не перший випадок, коли влада видає бажане за дійсне, - сказав нардеп. -  Минуло вже кілька років відколи прем’єр-міністр України  Микола Азаров гучно  обіцяв добудувати міст через Прут у Маршинцях. Проте цього досі не зроблено. Тепер уже він сам «папєрєднік», а мосту як не було, так і немає. Зробив щодо цього питання депутатський запит в парламенті.

-          А щодо перинатального центру, то у мене на руках є офіційна відповідь з Державного агенства інвестицій, яке очолює В.Каськів, в якій зазначено: в разі отримання пакету документів готові розглянути ваші пропозиції щодо фінансування. Насправді крайова влада навіть не спромоглася підготувати потрібні для такого будівництва документи. І це попри те, що пріоритетами своєї діяльності Папієв не раз називав дороги, машини «Швидкої допомоги» і той таки перинатальний центр. У сусідньому Хмельницькому влада спромоглася вчасно підготувати і захистити свої документі і такий перинатальний центр там вже споруджено. Причому, зауважте, що більшість територій створює такі центри з нуля. На Буковині обласна влада чомусь вирішила, що для цього краще буде переобладнати готове приміщення. Мені зрозуміла логіка, якою керуються в Чернівцях. Під час реконструкції легше "розпиляти" залучені державні кошти. Це звичайна корупційна схема, в якій, вочевидь, знову не обійдеться без управління капітального будівництва і його тендерів. А воно, нагадаю, діє в структурі ОДА, головою якої є Папієв.

- Шум, який підняла преса щодо можливих зловживань при проведенні тендерів, переконаний, так просто не мине. Наскільки мені відомо, розслідування цього питання триває. Хтось справді мав би відповісти за порушення. Під час останнього перебування у Чагрі мені показали фундамент недобудованої школи. Згідно з офіційними висновками, все ніби добре, а насправді цегла тріщить і єдине, що там ще можна зробити, то це просто ліквідувати цей довгобуд. Коштів, щоб добудувати об’єкт підрядник не має. Але хтось тепер має відповісти за бездарно витрачені 1 млн 700 тис грн. бюджетних коштів.

1