Папієв втік з України до Фірташа в Австрію, - нардеп

Папієв втік з України до Фірташа в Австрію, - нардеп

22.04.2015, 12:06

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Михайло Папієв втік за межі України.

 Про це журналісту molbuk.ua повідомив нардеп Максим Бурбак.

 "У мене є інформація, що товариш Папієв покинув територію України. Поїхав до свого патрона в Австрію", - сказав Бурбак.

 Водночас Бурбак заявив, що вважає візит Папієва до Чернівців минулого тижня провокацією.

 "Після тих вибриків, які Папієв вчинив минулого тижня, а я вважаю, що це чиста провокація в його стилі – приїхати, створити збурення і втекти", - сказав Бурбак.

 "Я вважаю, що його візит на Буковину – це чиста провокація. А "Опозиційний блок" - це п’ята колона Кремля. Це спеціальне збудження людей перед травневими святами", - сказав нардеп.

 Як відомо, на початку березня депутат Сергій Лещенко оприлюднив у мережі Facebook світлини, де зображений Михайло Папієв, який в Австрії прогулювався з олігархом Дмитром Фірташем.

 Нагадаємо, Михайла Папієва можуть позбавити недоторканності.

Сьогодні, 22 квітня, у Верховній Раді буде "битва": Генпрокурор підготував на розгляд парламенту запити на зняття депутатської недоторканності відразу з семи народних депутатів. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний редактор"Цензор НЕТ" Юрій Бутусов.

"Сьогодні в Раді буде битва. Генеральний прокурор Шокін підготував на розгляд Ради запити на зняття депутатської недоторканності відразу з семи народних депутатів. Андрій Денисенко, В’ячеслав Константиновський, Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук, Сергій Мельничук з парламентської коаліції. І Папієв та Клюєв з Опозиційного блоку.

Це буде реальна перевірка на міцність парламентської коаліції. Доля уряду, як і дієздатність влади, залежить від результатів дебатів у Раді. Дуже хочеться послухати, що ж таке інкримінують депутатам. Створюється важливий прецедент", – зазначив він.

Юрій Бутусов додав, що сьогодні коаліція буде жорстко і чітко розділена – на тих, "хто вірить, що воля ГПУ (а це, очевидно, президентська воля) – рука закону, і на тих, хто не вірить".

"Цікаво, чи буде парламент паралізований чи все-таки будуть розглянуті на цьому тижні кадрові призначення у Фонд держмайна, Антимонопольний комітет, Рахункову палату? Обговорення кандидатур може стати вельми вражаючим.

Думаю, що зняття депутатської недоторканності в Україні треба проводити одним законом разом зі зняттям президентської недоторканності. Так буде справедливо, мені здається. Нас чекає "момент істини" і лобове зіткнення", – додав Юрій Бутусов.

Джерело: molbuk.ua

1