Папієв вже знайшов заколотників 'без людського обличчя', які захопили Чернівецьку ОДА  - це  'Ультрас', Бурбак, Фищук і Кобевко

Папієв вже знайшов заколотників "без людського обличчя", які захопили Чернівецьку ОДА - це "Ультрас", Бурбак, Фищук і Кобевко

03.02.2014, 16:30

Розслідування штурму ОДА у Чернівцях 24 січня ще триває, а голова ОДА Михайло Папієв уже назвав винних — організатором, на його думку, був народний депутат від ВО "Батьківщина" Максим Бурбак, а співучасниками — нардеп Олександр Фищук і шеф-редактор газети "Час" Петро Кобевко.

А студента ЧНУ Артема Маловажного губернатор звинуватив у фашизмі через фото, розміщені на його сторінці у Facebook.

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв також продовжує виправдовувати безпорадність влади врятувати народну футбольну команду "Буковина". Як кажуть у народі, перекладає з хворої голови на здорову...  Цього разу причину відсутності фінансування він поклав на фанів ("Ультрас") ФСК "Буковини", які нібито  брали участь у "штурмі" ОДА. Тепер   досі невідомі широкому загалу спонсори нібито відмовляються утримувати клуб. 

В сюжеті місцевого "Часу новин" добре видно, як буковинський губернатор складає навколофутбольні байки...

Про "Ультрас" і Бурбака - окрема тема. Це треба дивитися. Серед заколотників Папієв назвав і шеф-редактора газети "Час" Петра Кобевка. Ось такий "вінігрет" від губернатора.

За матеріалами molbuk.ua та БукІнфо

Очевидно, що в умовах, коли Народна рада Чернівецької області шукає шляхи для чимшвидшого скликання компромісної позачергової сесії обласної ради, подібні заяви губернатора можуть свідчити тільки про одне: Михайло Папієв свідомо нагнітає обстановку, щоб зірвати хистке перемир'я, яке встановилося в області. І, можливо, спровокувати нову хвилю насильства. Свої висновки щодо нібито винних в "штурмі" ОДА губернатор оголосив ще до завершення офіційного слідства, яке ще триває. Раніше, нагадаємо, заступник пана Папієва -  керівник фракції Партії регіонів в Чернівецькій облраді - пан Г.Галиць, розповсюдив заяву за своїм підписом, в якій лунає незадоволення діями правоохоронних органів, зокрема міліції. Трактувати його можна і як спробу перекласти вину на міліцію за події 24 січня біля ОДА, або як спонукання генерала Демидова до жорсткішої розправи з протестувальниками. 

У неділю, 2 лютого,  Народна рада звернулася до «все ще легального, хоча й такого, що втратив народну довіру, голови ОДА Михайла Папієва».

«Ваші спроби керувати процесом мають суперечливий характер і не демонструють бажання політичного діалогу, а спроба переглянути здобуті громадянами права і свободи виглядає як випробовування мирного терпіння народу і може призвести до негативних наслідків», – попереджають члени Народної ради.

Відповідь М.Бурбака на звинувачення та заяви М.Папієва.

- Папієв живе в космосі, тільки цим можна пояснити його повне нерозуміння того, що відбулося в країні, - прокоментував висловлювання гебрнатора Папієва Максим Бурбак. -  Люди прийшли до себе в обласну раду, вни нічого не захоплювали.   Він не є каста недоторканих. І саме через те, що він цього ніяк не зрозуміє, в цьому причина його провального правління. Не він, а депутати будуть думати, скликати їм сесію, чи ні. А він говорить мовою ультиматумів. Міша, іди з миром...

1