Папієв вже не ставиться скептично 'до цих ваших євромайданів' і навіть обіцяє позачергову сесію облради (оновлено о 12.37)

Папієв вже не ставиться скептично "до цих ваших євромайданів" і навіть обіцяє позачергову сесію облради (оновлено о 12.37)

02.12.2013, 15:16

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв вже не засуджує мітинги на Центральній площі у Чернівцях.

Він заявив, що люди мають право на мирні зібрання та на висловлення своєї громадської позиції.

Також Папієв засудив дії "Беркуту" на Майдані у Києві.

Губернарор зазначив, що Україна продовжує курс на євроінтеграцію і додав, що всі акції, як у Києві, так і на Буковині мають бути мирними.

Вранці в ОДА відбулася апаратна нарада, на якій підбили підсумки минулого тижня і окреслили завдання на нишній. Зокрема, за словами губернатора, йшлося про комунальне і дорожнє господарство, виплату зарплат і пенсій та інше, що стосується забезпечення життєдіяльності області. Про це на брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Михайло Папієв. Область працює в штатному режимі, ми готові до будь-яких подій і упевнені, що погода буде на нашому боці та великого снігу в області не буде, - сказав він.

А цього тижня Папієв збирається святкувати День Збройних сил і День місцевого самоврядування.

- Як ви оцінюєте події в Україні?

- Ставлення до мирних зібрань у мене нормальне, але не до подій, які відбувалися вчора на Банковій і під час штурму приміщення КМДА та інші заходи, які не є мирними. Стосовно Кожна людина має право на висловлення своєї позиції своєї думки — це конституційне право. По Чернівецькій області у мене претензій немає, за інформацією від правоохоронних органів правопорушень під час цих заходів не було зафіксовано. Так би і хотілося, щоб було надалі, люди зберігали спокій і не піддавалися на провокації. Бо провокатори є, які підбурюють людей, залишаючись осторонь. Треба ще раз продемонструвати, що Буковина — толерантний європейський край у проведенні мирних зібрань людей.
Ми маємо досвід мирних зібрань, на Буковинське віче зібралося понад 12 тисяч людей, які прийняли рішення про євроінтеграцію і ми залишаємося на тих позиціях.

- Як ви ставитеся до вимог мітингу 1-го грудні на Центральній площі Чернівців - зокрема, відставки Михайлішина і виконкому?

- Ми живемо в демократичній країні, люди можуть висловлюватися. У мене є звернення від Буковинського віча. Є різні позиції та точки зору. Є органи місцевого самоврядування, які уповноважені вирішувати це. Хай там різні політичні сили пропонують свої формати рішень, а органи самоврядування хай приймають рішення. І те рішення, яке набере найбільшу кількість голосів, набуде чинності.

- Як ви оцінюте розправу на Майдані в Києві, де в ніч на суботу спецназ бив ногами молодих людей?

- Такі дії в Україні не можуть бути, я засуджую такі дії правоохоронців, які сталися вночі при розгоні мирної демонстрації. Таку позицію і оцінку висловив і Президент України у своєму зверненні і пообіцяв зробити відповідні висновки. Всі ті, хто призвів до конфронтації, будуть покарані.

- Чи є в ОДА та облрганізації ПР хоч одна порядна людина, яка написала заяву на звільнення чи поклала партквиток на стіл?

- Якщо ваші моральні стандарти зводяться до цього, я назвав би це позерством. Людина має виявляти свій рівень цивілізованості, своє ставлення до цих подій, не допускаючи аналогічного в Чернівцях і Чернівецькій області. Я сам буду виконувати своє завдання у тому, щоб у Чернівецькій області всі заходи пройшли без правопорушень, щоб при цьому не було постраждалих. В першу чергу для мене пріоритетом є збереження життя і здоров’я людей.

- Чи насправді люди виходять з Партії регіонів?

- У мене таких даних немає. Вчора писали про заяву глави адміністрації Президента Сергія Льовочкіна. Я розмовляв з ним учора і сьогодні — він знаходиться на робочому місці. Так що на інформації "з достовірних джерел" не звертайте увагу, доки сама особа не зробить відповідну заяву. Я сам так роблю і раджу вам — працювати лише з перевіреними фактами і документами. Особливо в такий час.

- Як можете оцінити ймовірність запровадження надзвичайного стану?

- На сьогодні я знаю достеменно, що надзвичайний стан не введено. Я був на робочому місці, спотерігав за коментарями і пдіями, які відбувалися. При отаких подіях 90% ввкидань інформації не підтверджуються. Тому мій великий досвід роботи у виборчих кампаніях і різних акціях, у мене є внутрішній сепаратор, який відкидає провокативні інформації, які не відповідають дійсності. Ми живемо в нормальному режимі, хочу, щоб Чернівецька область зберегла режим спокою, врівноваженості і забезпечення життєдіяльності.

Підписано розпорядження голови облради Михайла Гайничеру про скликання позачергової ХХ сесії ради на 3 грудня 14.00. Про це на брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Михайло Папієв.

За його словами, на сесії будуть розглянуті проекти рішень від фракції Партії регіонів — звернення до центральних органів виконавчої влади, звернення до мешканців області, звернення до інших структур.

- Загальна ситуація в державі та області — це питання, які буде розглянуто на сесії, - сказав губернатор.

Проектів звернень на сайті облради наразі немає.

Минулого тижня, нагадаємо, голова обласної ради Гайничеру відмовився скликати позачергову сесію, хоча депутати зібрали необхідну для цього кількість голосів. Бо проти був керівник фракції Парії регіонів Георгій Галиць

Студенти заблокували вхід до Чернівецької ОДА. Чиновники не можуть ввійти на робочі місця і користуються запасним входом. Хоча навіть сюди пускають лише певних людей і за посвідченням.

Студенти скандують гасла Євромайдану "Слава Україні", "Україна". Також викрикують "Зека на нари, тоді підем на пари". Кілька разів гаслами "Сесія" студенти вимагали скликання позачергової сесії облради. Поки що ніхто з очільників не вийшов до студентів.

vidido.ua та molbuk.ua

Раніше ми повідомляли: 

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв назвав Євромайдан у Чернівцях "політичним хороводом" і штучною акцією. Про це регіонал заявив рівно тиждень тому, у понеділок, на брифінгу.

Перший заступник губернатора Папієва Георгій Галиць оцінював перші протести українців, як "фарс у багатьох проявах, причому з різних боків". "Я вважаю, що будь-який флешмоб, який організовують люди, що третього листопада 2013 року не захотіли взяти участь у мітингу, - це жалюгідні спроби політизувати ситуацію. І це немає нічого спільного зі справжнім підходом до достатньо важливих подій".

За даними джерел БукІнфо, в спішному порядку фракцію партії Регіонів готуються покинути депутати-регоінали з Буковини - Артем Семенюк і Геннадій Федоряк, які належать до так званої "групи Фірташа-Льовочкіна", як і губернатор Буковини Михайло Папієв. 

Є перші симптоми, Серед "щурів", які покинуть пробитий корабель фракції ПР - Артем Семенюк і Геннадій Федоряк. Галиць заспівав пісню про режим, який "валиться на очах". Вчора на своїй сторінці у мережі Facebook права вірна рука Папієва - Георгій Галиць написав: "РЕЖИМ РУЙНУЄТЬСЯ НА НАШИХ ОЧАХ".

Президент Віктор Янукович втрачає парламентську більшість у Верховній Раді. У Верховній Раді України йдуть переговори про створення нової парламентської більшості на базі опозиційних фракцій Батьківщина, УДАР і Свобода. Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомило джерело, знайоме з ходом переговорів.

ФОТО Volodymyr Tsytrak

1


КОМЕНТАРІ (1)

 Все  керівництво  облдержадміністрації  і  облради  ТЕРМІНОВО  треба   гнати!  Серед  них  немає жодного, мало-мальські розумного  чоловіка. Особливою  відсутністю  розуму  потерпає  професійний  лодирь,Галиць. Від  нього  не  відстають  гуляка  Папієв і  вор Бурбак, який за гроші  втерся  в  довіру.  За  Семенюка  і  Федоряка  треба братись  уже  сьогодні  і відкликати з  ВР.  Зарано  керувати  Буковиною  і ПРисиненій  молоді, на  зразок  Реви. КЕРІВНИЦТВО  ОБЛАСТІ  ПОВИННО  ОБОВ"ЯЗКОВО   ПРОЙТИ   ВИРОБНИЦТВО , не  менше  5-10років  і  тільки  тоді  в   нього  З"ЯВИТЬСЯ  РОЗУМ.

avatar

Буковинець

02 грудня 2013 12:08