Папієв торгується посадою Гайничеру?

Папієв торгується посадою Гайничеру?

05.02.2014, 16:56

Понеділкові одкровення голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва, який фактично відмовився проводити позачергову "бюджетну" сесію Чернівецької облради багатьох спантеличили. Формальним приводом, нагадаємо, який завів переговори влади з опозицією у глухий кут, стала категорична вимога губернатора, щоб протестувальники залишили будівлю ОДА.  Хоча ще в п'ятницю, 31 січня, посвяченим в переговорний процес здалося, що сторони нехай важко, але домовляться. Шляхом компромісів і взаємних поступок.  Інакше б з якого дива на офіційному сайті, чи не вперше за всю каденцію облради нинішнього скликання, з'явилися запропоновані опоизціонерами проекти рішень? Нехай не всі, але більша частина.  І раптом такий кульбіт.

Експерти щиро не розуміли ще однієї обставини. Тільки в четвер, 30 грудня, радник чернівецького губернатора Олег Унгурян хизувався в прямому ефірі, що регіонали мають у раді 49 надійних депутатських багнетів, яких готові підтримати деякі позафракційні і "тушки", щоб рада могла ухвалити будь-яке рішення. Тоді до чого весь цей лемент про захоплене приміщення?  Не хочете йти на поступки опозиції - проводьте сесію власними силами.

Згідно з інформацією джерел BukNews, такий сценарій справді розглядався.  Наслідуючи приклад своїх старших київських колег, обласна влада запланувала проведення виїзної сесії Чернівецької обласної ради у середу, 5 лютого. Але в останній момент депутатам дали відбій. 

Чому?

Ті самі джерела стверджують, що губернатор Папієв все ще не залишає спроб домовитися з опозицією.

Для чого?

Надто непевно почувається на своїй нинішній посаді. От і не проти підстрахуватися кріслом, яке займає його однопартієць Михайло Гайничеру. Простіше кажучи, непевний час Михайло Миколайовий не проти перечекати в кріслі голови Чернівецької обласної ради. Але для того, щоб достроково припинити повноваження голови обласної ради, простої більшості голосів недостатньо. І тут у нагоді мали би стати голоси опозиції.

Але що їй запропонувати натомість?

Посада першого заступника голови ради надто мала плата для полум'яних революціонерів. Потрібно дати щось більше. 

Врешті, як не парадоксально, посаду того таки Гайничеру. Більшість все одно буде регіонально-провладною. 

Опозиція отримує посаду голови облради, йде на поступки: звільняє приміщення, не вимагає голосувати за недовіру губернатору, Папієв в цій ситуації, особливо на фоні решти губернаторів сусідніх  західних областей, виглядає не просто героєм, а переможцем. І продовжує займати посаду голови Чернівецької ОДА.

Теж варіант. 

Що буде насправді, побачимо вже незабаром. Є підстави вважати, що довгоочікувана сесія все таки відбудеться найближчим часом.  

1


КОМЕНТАРІ (3)

Мітингувальники, які захопили будівлю Рівненської ОДА 23 січня, звільняють приміщення.

Про це повідомляє "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу штабу революції Рівненської ОДА.

На прохання новообраного голови обласної ради та представників Народної ради загони "Правого Сектора" і УНА-УНСО виходять з ОДА.

Мітингувальники залишають приміщення на охорону депутатів Народної ради та громадськості.

Активіст місцевого Майдану Роман Коваль попросив рівнян прийти на Віче ввечері, коли "Правий сектор" покидатиме приміщення ОДА, щоб зробити їм коридор пошани.

Як відомо, 23 січня мітингувальники захопили будівлю Рівненської ОДА.

29 січня більшість у Верховній Раді ухвалила закон "про амністію" активістів і учасників протестів.

Закон передбачає звільнення від кримінального переслідування лише після того, як будуть розблоковані всі зайняті протестуючими адмінбудівлі в Києві та інших населених пунктах.

4 лютого Рівненська облрада обрала новим головою голову "Народної ради" Михайла Кирилова.

avatar

Мітингувальники звільнять будівлю Рівненської ОДА

05 лютого 2014 15:59

http://ord-ua.com/2014/02/05/hist-do-politichnoyi-prostitutsiyi-abo-peregoni-targaniv-na-bukovini/?lpage=1 с текстом: те що він торгується, немає сумнівів, питання що пропонує? Тут ще один варіант "товару" який пропонує губернатор опозиції

avatar

Допитливий читач

05 лютого 2014 16:45

Нове відео про Папієва та домовленності з опозицією
https://www.youtube.com/watch?v=DDaan65Sy9s&feature=youtu.be

avatar

Петро Дихлофос

06 лютого 2014 10:14