Прихожанин Московського патріархату Папієв порадив  патріарху Варфоломію знехтувати прагненням українського народу

Прихожанин Московського патріархату Папієв порадив патріарху Варфоломію знехтувати прагненням українського народу

24.06.2016, 22:04
Депутати Верховної Ради від Опозиційного блоку направили до Вселенського патріарха Варфоломія альтернативне звернення. 
 
“З надією очікуємо, що правдивість канонічного устрою Української православної церкви не буде піддана сумніву через втручання політиків в церковне життя”, – завершують свій лист опозиційні депутати.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Бурбак сподівається, що Вселенський патріарх Варфоломій дослухається до прагнень українського народу

Першим під зверненням підписався олігарх, колишній громадянин Росії Вадим Новінський, який є одним із найбільш затятих захисників “канонічного православ’я”, перебування Української церкви під омофором Московського патріархату й т.д.
 
Судячи з усього, він і виступив ініціатором появи цього документа.

Окрім Новінського, свої підписи під листом до Вселенського патріарха поставили співголови фракції Опоблоку Юрій Бойко й Олександр Вілкул, нардепи Сергій та Юлія Льовочкіни, Нестор Шуфрич, Юрій Мірошниченко, Наталія Королевська, Михайло Папієв, Сергій Ківалов, брати Добкіни тощо.
 
Є серед 39 підписантів і прізвище Юхима Звягільського – співпрезидента Єврейської конфедерації України. Хоча, як нагадує портал “Релігія в Україні“, раніше представників УПЦ МП бентежило, що під офіційним зверненням Верховної Ради до патріарха Варфоломея з проханням про надання Українській православній церкві автокефалії стоять підписи греко-католиків.
 
Нагадаємо, ЩЕ 2010 РОКУ, щойно призначений губернатором області Михайло Папієв одразу продемонстрував буковинській громаді, якій з-поміж усіх конфесій області особисто віддає перевагу. Через це він навіть, нагадаємо, запізнився на власне представлення. Як стало зрозуміло зі слів тодішнього віце-прем’єр-міністра України Володимира Сівковича, який представляв Папієва в Чернівцях, причиною затримки стало бажання нового керівника області отримати благословення у кафедральному Святодухівському соборі УПЦ (МП). На губернаторство Михайла Папієва благословив особисто владика Онуфрій. І навіть подарував йому старовинну ікону, яка незабаром прикрасила новий кабінет губернатора у «будинку з левами», що на Грушевського, 1.

 Звісно, така інтимна річ, як отримання благословення – особиста справа будь-якого християнина, мусульманина чи іудея. Здійснене у будь-який позаробочий час чи у вихідний день дійство так і залишилося б особистою справою пана Папієва. Натомість отримавши таке благословення не від усіх церковних ієрархів, а тільки одного – безпосередньо перед самим представленням, губернатор тим самим протиставив його решті кліриків. Аналогічний вчинок колишнього президента Януковича наразився на серйозну критику в суспільстві, якою той, щоправда, традиційно знехтував. Відтак стверджувати, що губернатор не розумів, що він чинить, наслідуючи нетактовний вчинок Януковича, – не можна. 

 
 
1 жовтня 2011 року, коли на Буковину прибув предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирил, то літак патріарха в аеропорту Чернівців зустрічали голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч, секретар міської ради Віталій Михайлішин. Подейкують, що секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин під час зустрічі патріарха Кирила навіть став перед главою Російської православної церкви на коліна і поцілував йому руку. Відтак чернівецькі високопосадові супроводжували Кирила упродовж всього часу його перебування на Буковині.
1


КОМЕНТАРІ (5)

avatar

Panas Roik

24 червня 2016 21:11

а що радить патріарху

Прихожанин Московського патріархату каспрук?
avatar

бонбони

24 червня 2016 21:13

Список підписантів - для СБУ, чи взагалі треба запам"ятати агентів кремля.

avatar

Zorro

25 червня 2016 16:33

 "наш пострел везде поспел", І в моцковському патріархаті відзничився і Тору тримає своїми брудними руками..., а може він прихований ігіловець-джихаддист?

avatar

Татьяна Северинец

25 червня 2016 16:52

ЧМО в кипе...

avatar

Тома Циронина-Руденко

25 червня 2016 16:53