Папієв проміняв Філарета на Богатирьову?

Папієв проміняв Філарета на Богатирьову?

17.05.2012, 22:24

Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру та перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць зустрілися сьогодні, 17 травня, з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, який перебуває на Буковині. На  зустрічі,  зокрема, також були присутні секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, начальник управління МВС України в Чернівецькій області Микола Харабара, прокурор області Петро Коваль.

Високий гість поділився враженнями щодо перебігу візиту, висловив щиру вдячність місцевій владі за співпрацю. Він відзначив, що в регіоні є релігійний мир та порозуміння і цьому сприяє крайова влада, що викликає радість та задоволення. «Це зміцнює нашу державу, - сказав владика. - Буде Україна – буде єдина церква, буде єдина церква – буде Україна», - цитує прес-служба ОДА слова предстоятеля УПЦ КП.

Георгій Галиць передав щирі вітання гостю від голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва та проінформував про релігійну ситуацію в області, бачення щодо збереження в подальшому міжконфесійних миру та злагоди, які завжди були притаманні Буковині.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет передав нагороду – орден Христа Спасителя, яким нагороджено Михайла Папієва та вручив інші церковні нагороди Української православної церкви Київського патріархату керівникам виконавчої і представницької влади області і міста, правоохоронних органів. За заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин отримав з рук глави Української Православної Церкви Орден Святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня. Михайло Гайничеру та Георгій Галиць на згадку про відвідини Буковини подарували Патріарху картину із зображенням семінарської церкви Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича (автор – Марина Рибачук).

Очевидно, що сам голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, який засвітився на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Ефективність управління та ресурсне забезпечення закладів охорони здоров’я на сучасному етапі розвитку галузі» за участю головних лікарів України, яка також сьогодні відбувається в Чернівцях, зустрітися з партіархом не захотів. Востаннє журналісти  бачили губернатора на публіці під час його спільної прес-конференції з Віце-прем’єр-міністром України – міністром охорони здоров’я України Раїсою Богатирьовою.

До Чернівців Віце-прем'єр міністр - міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, нагадаємо, прибула сьогодні, 17 травня, з робочим візитом для  участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Ефективність управління закладами охорони здоров’я на сучасному етапі розвитку галузі».  У плані її дводенного перебування в області, зокрема, передбачено участь у медичній конференції, відвідання Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, майстерні Івана Холоменюка, Меморіального музею Володимира Івасюка та Свято-Вознесенського Банченського чоловічого монастиря в с. Банчени.

1 жовтня 2011 року, коли на Буковину прибув предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирил, то літак патріарха в аеропорту Чернівців зустрічали голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч, секретар міської ради Віталій Михайлішин. Подейкують, що секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин під час зустрічі патріарха Кирила навыть став перед главою Російської православної церкви на коліна і поцілував йому руку. Відтак чернівецькі високопосадові супроводжували Кирила упродовж всього часу його перебування на Буковині.

 Щойно призначений губернатором області Михайло Папієв одразу продемонстрував буковинській громаді, якій з-поміж усіх конфесій області особисто віддає перевагу. Через це він навіть, нагадаємо, запізнився на власне представлення. Як стало зрозуміло зі слів віце-прем’єр-міністра України Володимира Сівковича, який представляв Папієва два роки тому, причиною затримки стало бажання нового керівника області отримати благословення у кафедральному Святодухівському соборі УПЦ (МП). На губернаторство Михайла Папієва благословив особисто владика Онуфрій. І навіть подарував йому старовинну ікону, яка незабаром прикрасила новий кабінет губернатора у «будинку з левами», що на Грушевського, 1. Звісно, така інтимна річ, як отримання благословення – особиста справа будь-якого християнина, мусульманина чи іудея. Здійснене у будь-який позаробочий час чи у вихідний день дійство так і залишилося б особистою справою пана Папієва. Натомість отримавши таке благословення не від усіх церковних ієрархів, а тільки одного – безпосередньо перед самим представленням, губернатор тим самим протиставив його решті кліриків. Аналогічний вчинок Президента Януковича наразився на серйозну критику в суспільстві, якою той, щоправда, традиційно знехтував. Відтак стверджувати, що губернатор не розумів, що він чинить, наслідуючи нетактовний вчинок Президента, – не можна.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Тощо влада знехтувала Філаретом це явно видно! Но і українській  церкві немає чого просавляти цю нікчемну владу, що відбулось сьогодні на богослужінні а щей ордени роздавали, а в грамоті яку закладали у капсулау Михайлішина назвали міським головою!!!

avatar

Василь

17 травня 2012 22:16

avatar

Читач

17 травня 2012 22:23

avatar

Читач

17 травня 2012 22:50

А ах

й каглянчук розкаже як відивае гроші щрез угмк

ціна арматури завишина на двадцять відсотків

круковський друг каспрука носить йому бабло

може прокуратура прррорегує йхааа

avatar

йхааа

18 травня 2012 04:32