Папієв обіцяє захищати '112 Україна', ZIK i NewsOne

Папієв обіцяє захищати "112 Україна", ZIK i NewsOne

09.10.2019, 23:44

Рішення Регламентного комітету про створення Тимчасової слідчої комісії щодо телеканалів «112 Україна», ZIK i NewsOne є елементом кампанії з політичних переслідувань. Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Михайло Папієв журналістам після засідання Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України.

«Переслідування відбувається з метою позбавити ці канали можливості доносити альтернативну позицію, іншу думку до людей, щоб у нас вся країна – це був один телевізійний канал. Це має насторожити інші засоби масової інформації. Бо якщо хтось думає, що його каналу це поки не стосується, то даремно. Адже почнуть з цих каналів, потім будуть інші, щоб зрештою залишився тільки один, який розповідатиме людям про всі події з позиції влади. Такого не може бути в демократичній країні», – зазначив Михайло Папієв.

Політик додав, що ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ виступає категорично проти використання парламентських комісій для виконання політичних замовлень.

«Краще вже чесно сказати, що на замовлення такого-то каналу ми хочемо закрити "112 Україна", ZIK i NewsOne. Так буде більш чесно. Але більшість у комітеті – п'ять представників "Слуги народу" – проголосували за створення комісії. Це і є політична заангажованість», – сказав він.

За словами Михайла Папієва, фракція буде звертатися до Вищого адміністративного суду, оскільки до комісії увійшли депутати, у яких може бути конфлікт інтересів.

Джерело: http://zagittya.com.ua/

1