Папієв не планував писати заяву, однак передумав

Папієв не планував писати заяву, однак передумав

19.02.2014, 18:26

Михайло Папієв не тримається за крісло губернатора, але хвилюється за життя і здоров’я буковинців. Так голова ОДА, який сьогодні написав заяву про відставку, прокоментував сьогоднішні події під Чернівецькою ОДА, передає кореспондент molbuk.ua




Він заявив, що перед тим, як він вийшов до людей на вулицю, не планував писати заяву. Однак передумав, коли побачив агресивно налаштований натовп.

"Я вийшов сьогодні до людей, порадитись із людьми. Сьогодні я, як людина, яка має досвід, відчув враження, що могли чинитися дії, які не потрібні ні Чернівецькій області, ні Україні. Я категорично проти насилля, я проти того, щоб лилася чиясь кров", - розповів Папієв.




"Найголовніше – це життя і здоров’я громадян. Я побачив, що люди достатньо агресивно були налаштовані. Я вийшов з пропозицією наприкінці. Я не збирався писати заяву, але ми вийшли на таку домовленість: активісти, які прийшли до ОДА, написали гарантію про не насилля в Чернівецькій області, що вони гарантують, що всі організації не будуть захоплені, щоби наші люди жили спокійно, в мирі та злагоді. Я обміняв цю гарантію. Я впевнений, що кожна зі сторін повинна дотримуватися цих домовленостей. Активісти гарантували мені це", - сказав М. Папієв.

"Я ще раз прошу всіх заспокоїтись. Дуже багато зараз емоцій. Емоції – це не найкращий вихід із цієї ситуації. Я закликаю всіх йти до столу переговорів. Фактично, все те, що зараз відбулося – це таке жорсткий вигляд діалогу, коли кожна зі сторін пішла на компроміс", - додав регіонал.




На запитання, чи не повторить він кроки львівського губернатора Олега Сала, коли той спочатку написав заяву про відставку, а пізніше оскаржив її, Папієв відповів:

"Якщо би під тиском я робив тільки свою дію, то тут можна було би казати, що це зроблено під тиском, хоча тиск був. Для мене важливою сьогодні була не моя заява, а оця гарантія, яку при людях, при ЗМІ написали активісти про те, що насилля в Чернівецькій області не буде. Оце для мене зараз головне. Я не тримаюся за своє крісло. Повірте мені: я в житті був при різних посадах, я завжди виконував усі доручення, які мені давав президент. Сьогодні головне для мене і для президента, я впевнений, це зберегти життя людей".




На прохання журналістів висловити власні оцінки подіям у Києві вночі на 19 лютого, Папієв відповів:

"Коли президент підпише указ про моє звільнення, тоді я зможу вам казати, як людина. Сьогодні я посадова особа, яка відповідає за життєдіяльність області. Я буду виконувати свої функції до моменту підписання президентом указу", - сказав він.

molbuk.ua

1