Євроінтегратор Папієв морально 'підтримав' кращу буковинську молодь, яка мокне і мерзне на чернівецькому Євромайдані (+відео)

Євроінтегратор Папієв морально "підтримав" кращу буковинську молодь, яка мокне і мерзне на чернівецькому Євромайдані (+відео)

25.11.2013, 17:07

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв назвав Євромайдан у Чернівцях "політичним хороводом" і штучною акцією.

Про це регіонал заявив у понеділок на брифінгу, передає кореспондент molbuk.ua.

«У Чернівецькій області 3 листопада провели мітинг на підтримку євроінтеграції України. Ситуація незмінна: наша область та керівництво за євроінтеграцію», – заявив Папієв.

При цьому він зазначив, шо йому сподобався мітинг у Львові, де люди «за шкірку викинули політика, народного депутата з акції».

«Це правильна позиція. Ці мітинги підтвердять прагнення до євроінтеграції, якщо вони будуть деполітизовані», – наголосив Папієв.

Папієв порівняв численні мітинги на підтримку євроінтеграції по всій Україні з Буковинським віче, яке за ініціативою ОДА провели у Чернівцях на початку листопада.

"Як тільки якоюсь хорошою і гарною ініціативою займаються політики, то з цього толку ніякого не буде. (…) Я вам кажу: це піде просто для "галочки", і все це зведеться до змагання прапорів. Так само, як і в нас, де опозиціонери вийшли на Центральну площу. Прапорів там було більше, ніж людей. Там – штучність. Там одразу відчувається штучність", - сказав голова Чернівецької ОДА.

"У нас ви бачили, як організовано люди вийшли (на Буковинське віче, - авт.)? У Львові політики, коли збирали Євромайдан, то прийшла лише тисяча людей. А в нас в абсолютно спокійному режимі було 15 тисяч", - додав губернатор.

"Я дуже попросив би, щоб люди не брали участь в цих політичних хороводах і штучних заходах, де кожен хоче зробити собі піар. Ми всім показали, як потрібно проводити нормальні велелюдні заходи. (…) Ви знаєте, я скептично ставлюся до цих ваших євромайданів", - додав Папієв.

Тим часом у Чернівцях 50 активістів і небайдужих скандують Янукович не тупи і угоду підпиши. Попри сильний дощ із снігом студенти не залишають наметів на Центральній площі, які вчора встановили. Зараз на площі перебуває приблизно 20 студентів.

В трьох наметах молоді люди обігріваються, їдять та перечікують негоду. Палатки зриває вітер. Декілька хлопців у дощовиках намагаються накрити намети клейонкою. На вулиці з прапорами українським та Євросоюзу стоїть приблизно по десять студентів. Вони змінюють один одного.Скандують: "Слава Україні- героям слава!", співають гімн та не планують залишати площу найближчим часом. Студенти запевняють, що чергуватимуть на площі цілодобово. Люди приносять їжу, чай, дехто дає гроші.

- Ми стоїмо тут з 11 ранку. Вчора мітингували з 12 ранку і до пізнього вечора, - розповідає студентка ЧНУ Ольга. - Я стоятиму до тих пір, доки не врахують нашу точку зору. Мене не лякає негода. Переповнюють емоції та передчуття змін. Я вчора ввечері стояла тут, потім пішла додому,щоби переодягнутися і поїсти.

- Сьогодні планую стояти тут всю ніч, - каже студентка ЧНУ Анастасія.

Нагадаємо, крайовий намісник Буковини Михайло Папієв для того аби показати свою відданість президенту, навіть провів у Чернівцях євроінтеграційне «Буковинське віче», на яке зігнав від 10 до 13 тисяч бюджетників.

Як відомо, в четвер, 21 листопада, уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС. Після цього співголова моніторингової групи Європарламенту Александр Квасьнєвський заявив, що угода про асоціацію не буде підписана.

Після цього по усіх містах України почали розгортатися так звані євромайдани.

У Чернівцях на Центральній площі також проводять свій протест студенти, які збирають підписи за асоціацію з ЄС.

Джерело: molbuk.ua, vidido.ua та micto.cz.

Фото Надії Бабинської.

1