Папієв - на лікарняному, Галиць — у відпустці, Гайничеру вимагають звільнити, Буковиною керує фінансист Крищенко

Папієв - на лікарняному, Галиць — у відпустці, Гайничеру вимагають звільнити, Буковиною керує фінансист Крищенко

27.02.2014, 13:55

Перший заступник голови ОДА Георгій Галиць у відпустці. Також у відпустці ще один заступник голови ОДА Олег Унгурян. Про це molbuk.ua розповів заступник голови ОДА, керівник апарату Петро Рева.

- Зараз очікуємо розпорядження чи постанову Верховної Ради щодо звільнення голови обласної адміністрації, - каже Петро Рева. - Наскільки мені відомо, Михайло Миколайович перебуває вдома на лікарняному, чув, що він хворіє, у нього тиск. Але вже три дні з ним не спілкувався.

Незважаючи на зміни, адміністрація працює в звичному режимі. Щоправда, на дверях кабінету голови ОДА Михайла Папієва таблички немає. Поруч - оголошення, куди нести документи на підпис. У кабінеті порожньо. Без таблички й кабінет першого заступника голови ОДА Георгія Галиця. Він зачинений і навіть у приймальні нікого немає. Так само без таблички кабінет заступника Петра Реви. Він нині на робочому місці, але повідомляє, що в понеділок, 24 лютого, написав заяву на звільнення з особистих причин. Зараз чекає, що буде відповідне погодження.

Обов’язки голови Чернівецької ОДА виконує заступник голови ОДА, дипректор дерапартаменту фінансів Кирило Крищенко.

Уже три дні Кирило Крищенко – виконувач обов’язків голови Чернівецької ОДА. Їх виконуватиме, доки не буде призначений новий голова. Саме у нього є право підпису.

Досі Кирило Крищенко виконував обов’язки заступника голови ОДА та директора департаменту фінансів ОДА. Яка нині ситуація в області, про це molbuk.ua запитав безпосередньо у Кирила Крищенка.

– Ситуація з коштами непроста. Була певна затримка з виплатою заробітної плати. Але ми вже виплачуємо всю заробітну плату по загальному соціальному фонду держбюджету за лютий – це 52,3 мільйона гривень. Органи Пенсійного фонду повністю завершили виплату пенсій за лютий. Одне слово, по всіх захищених статтях здійснюються проплати. Фінансування всіх інших видатків очікуємо з першого березня, коли буде введено в дію державний бюджет.

– Ви єдиний із заступників голови ОДА не написали заяву на звільнення?

- Чому це я не написав? Я працюю, бо обласна адміністрація повинна за будь-яких умов працювати. Людям повинні виплачувати заробітну плату. Є певний механізм, який унеможливлює відсутність хоча би однієї людини, яка би мала право підпису. Моя присутність на цій посаді зумовлена певними домовленостями з Народною радою. Новопризначений голова ОДА, безумовно, мене звільнить.

molbuk.ua

Народне Віче у Чернівцях, яке проходить на Центральній площі міста, вимагає відставки голови Чернівецької обласної ради михайла Гайничеру, після закінчення мітингу, у якому беруть участь близько 200 людей, йтимуть під обласну раду знімати Гайничеру. Про це з місця події повідомляє кореспондент БукІнфо.

1