Папієв міняє сесію на приміщення, але як Ізраїль з терористами переговорів не веде (оновлено)

Папієв міняє сесію на приміщення, але як Ізраїль з терористами переговорів не веде (оновлено)

03.02.2014, 18:11

Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв сьогодні, 3 лютого, під час спілкування із представниками засобів масової інформації повідомив, що  протягом минулого тижня на сесіях районних рад були прийняті майже усі районні бюджети і зараз тривають перемовини щодо скликання позачергової сесії обласної ради, де має бути розглянуто обласний бюджет та інші важливі суспільно-політичні питання. 

«Засідання крайового парламенту відбудеться після того, коли приміщення обласної ради звільнять люди, які захопили його незаконно», - сказав Михайло Папієв.

Відповідь М.Бурбака на звинувачення та заяви М.Папієва.

- Папієв живе в космосі, тільки цим можна пояснити його повне нерозуміння того, що відбулося в країні, - прокоментував висловлювання гебрнатора Папієва Максим Бурбак. -  Люди прийшли до себе в обласну раду, вни нічого не захоплювали.   Він не є каста недоторканих. І саме через те, що він цього ніяк не зрозуміє, в цьому причина його провального правління. Не він, а депутати будуть думати, скликати їм сесію, чи ні. А він говорить мовою ультиматумів. Міша, іди з миром...

А ось таке звернення, як стверджують небайдужі буковинці, сьогодні розсилалося по бюджетним установам на підпис для загального адабрямсу
 
ЗВЕРНЕННЯ
представників трудових колективів, установ та організацій до депутатів всіх рівнів Чернівецької області

Ми, представники трудових колективів, бюджетних установ та організацій Чернівецької області хочемо бути почутими та звертаємося до політичних сил краю й депутатів всіх рівнів із наполегливою пропозицією замість непродуктивного протистояння і запеклої боротьби стати нарешті на шлях здорового глузду та поміркованості.

Європейські принципи та традиції надають достатньо важелів для вирішення гострих проблем, що накопичилися в державі. Ситуація, не зважаючи на її очевидну складність, не потребує створення неправових інститутів влади на кшалт “народних рад” для того, щоб елементарно здолати наслідки стихії чи прийняти обласний бюджет. Все це можна і потрібно вирішувати конституційним шляхом, засобами діючої влади, яку ми з вами обрали.

Так само, як лише використовуючи конституційну процедуру виборів, а не “штурмові” методи, можна змінити владу.

Наразі рівень взаємної політичної ненависті та непримиренності в краї, на жаль, досяг критичної межі. З 24 січня незаконно захоплено приміщення обласної ради та обласної державної адміністрації, понищено будинок, що належить до пам’яток архітектури і становить окрасу та гордість Чернівців.

Нам всім потім, після стабілізації ситуації, буде дуже прикро й соромно дивитися в очі один одному. Особливо якщо вчителі, лікарі, пенсіонери та інші представники бюджетної сфери не зможуть отримувати зарплати та інші виплати. Це ще більше збурить громаду і тоді зупинити протистояння буде значно важче. Організатори утримання в своїх руках будинку обласної влади мають звільнити і відновити приміщення, поки діє закон «про амністію» до учасників масових акцій протесту, і дати можливість працювати владі. Вважаємо, що приміщення обласної ради повинно бути звільнено до дня проведення сесії обласної ради, що дозволить депутатам приймати рішення вільно, без зовнішнього тиску та шантажу.

Закликаємо представників всіх політичних сил, громадських активістів, депутатів, діючи в межах наданих чинним законодавством України, негайно знайти механізми примирення в ім’я майбутнього, в інтересах мешканців області, а не на потребу політичним амбіціям.

Історія питання:

Водночас член президії Народної ради Чернівецької області Ярослав Курко не розуміє, які гарантії потрібні Михайлу Папієву і закликав його не ховатися.

- Що то за влада, яка ховається від народу? - дивується Я.Курко. - Що йому загрожує? Георгій Галиць уже тричі заходив у приміщення облдержадміністрації та облради на переговори, і нічого з ним не трапилося. Були тут й інші посадовці ОДА.

Прискорити процез звільнення приміщення ОДА від людей закликав під час колегії депутат обласної ради, голова виконкому ЧОО Партії регіонів Матвій Куцак. Проте представники опозиції відкинули таку можливість.

- Ви знову робите ту саму помилку, - звернувся до Матвія Куцака народний депутат України Максим Бурбак. - Звільнити можна те, що захоплене. А люди нічого не захоплювали, вони прийши туди, що й так їм належить. Вони в себе дома. Тому даємо вам ще кілька дінв, щоб ви нарешті це зрозуміли.

Про те, що голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв готовий організувати пряму трансляцію засідання позачергової сесії обласної ради на площу перед будівлею облради і навіть оплатити трансляцію з власної кишені повідомив депутат Микола Харабара. Про це він сказав в кабінеті чинного заступника голови обласної ради Валентина Маніліча, де 31 січня відбулося заплановане засідання колегії облради. На колегії розглядалися питання дати проведення позачергової сесії обласної ради і її порядок денний.

Натомість депутат облради, керівник фракції «За Батьківщину» Іван Мунтян повідомив, що двері обласної ради будуть відчиненими для людей. Звісно, що сама сесійна зала не зможе вмістити усіх охочих, але бути в приміщенні облради в час, коли тут триватиме сесія, зможуть усі.

До речі, однією з умов проведення сесії була вимога «регіоналів» вивести людей з приміщення – Народна рада на це не погодилася. Ми дали «регіоналам» ще день-два на роздуми, ми хочемо мати гарантії того, що наші вимоги будуть підтримані».

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

03 лютого 2014 19:51