Папієв каже, що на коліні про 'золото парті' можна написати будь-що

Папієв каже, що на коліні про "золото парті" можна написати будь-що

31.05.2016, 22:58

Депутат від "Опозиційного блоку" та екс-член Партії регіонів Михайло Папієв не вважає опубліковані дані про "чорну касу" "регіоналів" юридичним доказом.

Про це екс-регіонал заявив у коментарі у коментарі ВВС Україна.

"Звинувачення мали б бути правильно юридично оформлені. Кажуть - Партія регіоналів фінансувала. Але де той рахунок Партії регіонів, де "золото парті"? – сказав він.

"Мали б написати - люди з оточення Партії регіонів причетні до якихось транзакцій", - додав він і припустив, що оприлюднення таких даних "може бути політичним замовленням".

На питання ВВС Україна про те, що платила щось Партія регіонів голові ЦВК Михайлу Охендовському, пан Папієв відзначив: "Можна на коліні написати будь-що".

Політик не бачить жодних можливих наслідків після оприлюднення інформації.

У вівторок депутат Сергій Лещенко та журналісти "Української правди" опублікували дані про "чорну касу" Партії регіонів, які нібито свідчать про незаконні виплати "регіоналів" протягом другого півріччя 2012 року на суму 66 млн доларів.

Натомість Закарпатський губернатор Геннадій Москаль стверджує, що екс-президент Віктор Ющенко і глави його Секретаріату Віктор Балога і Віра Ульянченко отримали майже мільярд доларів.

Про це йдеться на особистому сайті Москаля.

"Що ми шукаємо в "чорній касі" Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко та його глави адміністрацій Балога і Ульянченко?" – обурився він.

За словами губернатора, це "усім добре відомо". Також прикладом афери Ющенка він назвав "Лікарню майбутнього", яку так і не збудували.

"Невже важко підняти матеріали, коли Віктор Ющенко та його дружина Катерина створили фонд "Україна 3000" і в прямих ефірах влаштовували 
телемарафони, збираючи кошти для будівництва дитячої "Лікарні майбутнього"? У фонд добровільно-примусово платили всі олігархи – по 10, 50, 100 мільйонів гривень. А прості громадяни, що наївно повірили в цю аферу, вносили добровільні пожертви хто скільки міг. У результаті гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не збирався будувати і не збудував", – заявив він.

Москаль додав, що ще за часів президенства Віктора Януковича особисто направляв усі матеріали в Генеральну прокуратуру.

Він також обурився, що цим питанням не займається НАБУ і навів у приклад Антикорупційне бюро Румунії.

"Будь-яке антикорупційне бюро починає свою роботу з вищого керівництва держави, тому я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки потягнуться і до "чорної каси" Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу", – додав Москаль.

Як відомо, у вівторок "Українська правда" оприлюднила "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, у якій розписані багатомільйонні витрати партії у рамках політичної корупції.

Зокрема, згідно з документами, у 2012 році ПР фінансувала на виборах "Нашу Україну" Ющенка.

1