Папієв каже, що більше сотні громадських організацій краю не терпиться підтримати Януковича

Папієв каже, що більше сотні громадських організацій краю не терпиться підтримати Януковича

28.10.2013, 20:22

У Чернівцях 3 листопада має відбутися ще одне Буковинське віче — щоб проголосити підтримку буковинцями курсу України на євроінтеграцію.

- Я впевнений, що Україна буде серед європейських народів, - сказав журналістам голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв. - До мене, як голови облдержадміністрації, звернулося більше 100 громадських організацій краю — тобто інститутів громадянського суспільства Буковини, з ініціативою проведення 3 листопада Буковинського віча-2013 на підтримку європейської інтеграції та зусиль Президента України Віктора Януковича з підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Я дав відповідні доручення і впевнений, що ми забезпечимо громадський порядок і проведемо достойно відзначення 95-ї річниці Буковинського віча, коли народ краю зробив свій цивілізаційний вибір, так само, як і зараз, напередодні Вільнюського саміту проведемо Буковинське віче з підтримкою євроінтеграції Буковини і України. Ми покажемо цим приклад, і європейський вибір буде і угоду про асоціацію підпишуть.

Раніше Михайло Папієв закликав буковинців прийти 3 листопада 2013 року о 13-00 на Центральну площу крайової столиці на маніфестацію з нагоди 95-ї річниці Буковинського віча та на підтримку євроінтеграції України.

Нагадаємо, 3 листопада 1918 року в Чернівцях відбулися багатотисячні збори возз'єднання Північної Буковини з українським населенням із Західно-Українською Народною Республікою та подальшу злуку з"Великою Україною". Однак 11 листопада 1918 року королівська Румунія всупереч волевиявленню Буковинського народного віча захопила всю Буковину разом з Чернівцями.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

ПРЕЗИДЕНТУ СКАЖУ В ВІЧІ,

ЩО ЗБЕРУ НАРОДНЕ ВІЧЕ.

РОЗКАЖУ ВСІМ ПРО ЕВРОПУ,

ЗАХИЩУ СВОЮ Я Ж....У.

avatar

Микола Віршотрус

28 жовтня 2013 17:23

ХА ХА ХА!!!!!!!

avatar

Чернівчанин

29 жовтня 2013 17:43