Папієв блокує заборону пропагандистського російського кіно про ворожі війська чи спецслужби

Папієв блокує заборону пропагандистського російського кіно про ворожі війська чи спецслужби

07.03.2015, 17:34

Майже місяць тому Рада заборонила російські серіали та фільми, що пропагують ворожі війська чи спецслужби. Однак досі документ не запрацював. Його не підписали ані спікер, ані президент, - передає ТСН.

Ініціатор заборони пропагандистського російського кіно Микола Княжицький каже, що норма досі не запрацювала через колег-депутатів. Депутати від "Опозиційного блоку" Бойко і буковинець Папієв подали звернення, що нібито під час розгляду були порушення під час голосування", - каже Княжицький. Сам закон розглядали на вечірній сесії ради. Чималу кількість поправок вносили просто в залі, за деякі доводилося голосувати по кілька разів. "Опозиційний блок" заявив про порушення під час голосування.

Нібито спікер не дав можливості внести поправку депутату Павленку. В регламентному комітеті одразу після голосування 5-го лютого твердили, що порушень не було. Однак згодом звернення Бойка та Папієва все ж зареєстрували. 

Натомість звернення Бойка та Папієва переросло у законопроект, що скасовує закон про заборону російських серіалів. Документ опозиціонерів Рада мала розглянути 6 березня, але не змогла. "Ці люди, вони знаходяться у ворожій фракції. Опозиційний – окупаційний блок. Фактично вони – люди Кремля. Тому вони блокують таким чином, що вносять цю постанову, потім не з'являються на засідання, а без них її не можна розглядати", - каже депутат Сергій Висоцький. А поки законопроект опозиціонерів не проголосували, не може набрати чинності і закон про заборону російських серіалів. Цей факт ті, хто голосував "за" 5-го лютого, називають знущанням з українців. Заборона російських серіалів досі не діє.

Автори закону запевнють, що опозиційні депутати не знайдуть голосів скасувати закон — про це домовилися коаліційні фракції. Водночас, затягувати голосування за ініціативу Бойка-Папієва теж не дозволять. "Поставили ультиматум спікеру парламенту і сказали, якщо він не буде проголосований в наступний сесійний перший день - в наступний вівторок, то ми будемо блокувати трибуну і закликати громадськість, аби спікер його підписав", - каже депутат Микола Княжицький. За словами депутатів, навіть якщо автори заборони Бойко і Папієв на наступне слухання не з'являться, то шукатимуть законні механізми, як проголосувати документ без них.

1