Прокуратура області не побачила підстав, щоб розслідувати діяльність свого екс-керівника

Прокуратура області не побачила підстав, щоб розслідувати діяльність свого екс-керівника

10.06.2014, 15:40

Громадський активіст Руслан Панчишин одержав відповідь на своє зверення до прокуратури Чернівецької області з вимогою перевірити діяльність екс-прокурора області Петра Коваля. Про це громадський діяч повідомив BukNews.

- Як бачимо з відповіді, Чернівецька обласна прокуратура не хоче займатися зловживаннями екс-прокурора області Коваля, - сказав Руслан Панчишин у коментарі. -  Навіть не хочуть відкрити кримінальне провадження, що передбачено кодексом, щоб з'ясувати,  були в діях прокурора зловживання службовим становищем, чи ні? Хоча самі мали б бути  зацікавлені в цьому? Покриваючи честь мундира корупцію ми не поборемо! Думаю, що новопризначені прокурори не пройшли відповідної громадської люстрації! А я, в свою чергу, - пообіцяв Руслан Панчишин, -  підготую відповідні документи і буду звертатися до Генпрокурора (вже, напевно, нового). Але тепер вже не тільки щодо зловживань екс-прокурора, але й щодо  бездіяльності сьогоднішніх прокурорів.

Ще категоричнішим в оцінках колись був народний депутат України Максим Бурбак. Він пубілчно заявляв про те, що: 

 - Начальника міліції Демидова витримували на сесії з десятої до другої години. Певно думали, що при тих грабунках, які є в області,  йому більше нема чого робити. І бачимо реакцію прокурора області Коваля, який відкрито став на захист  Чернівецької ОДА. Він сказав, що є понад 40 резонансних справ, які міліція не розслідує. А зі звіту начальника УМВС в області Демидова я почув, що таких одна – дві. Про решту я не почув. Певно Петро Андрійович став на захист  облдержадміністрації, тому що по вказівці від Папієва обласна рада передала з обласної власності в державну приміщення по вулиці Дарвіна...

Раніше ми повідомляли: Панчишин влаштував Ванзуряку іспит: вимагає відкрити кримінальне провадження проти екс-прокурора Чернівецької області Петра Коваля за зловживання службовим становищем

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Правильніше сказати не захотіла перевіряти факти.Вони були зобов'язані відкрити кримінальне провадження,провести перевірку і тоді говорити,є слад злочину в діях Коваля чи немає.А так чистої води профанація і не професійність.Понабирали всяких родичів банчукових от і маємо результат!

avatar

Факт

10 червня 2014 13:06