Панчишин програв вибори у Новодністровську. Переможець Мельник вважає, що вибори пройшли без особливих порушень (оновлено о 14.21)

Панчишин програв вибори у Новодністровську. Переможець Мельник вважає, що вибори пройшли без особливих порушень (оновлено о 14.21)

03.06.2013, 16:17

Кандидат від Партії регіонів Володимир Мельник виграв вибори міського голови Новодністровська.

- За попередніми даними, Мельник виграв, - розповів molbuk.ua кандидат у мери Руслан Панчишин. - Відрив становить близько 5%, це приблизно 400 голосів. "Мельник перемагає. На дільниці (Музична школа) результат наступний - Мельник 393, Панчишин 334, Білоткач 78, Болдишев 121. Не підтримало жодного 26, Недійсні 18", - засвідчують учасники виборчого процесу. Проте рішення комісії про результати виборів ще не оголошено.

Разом з тим, Партія регіонів уже оголосила Володимира Мельника мером Новодністровська. "Новодністровським міським головою (Чернівецька область) обрано Мельника Володимира Петровича, позапартійного, висунутого ПАРТІЄЮ РЕГІОНІВ, інженера матеріально-технічного відділу філії Консорціуму НВО "Укргідроенергобуд", - йдеться у повідомленні прес-служби. Нагадаємо, офіційних даних після підрахунку голосів наразі немає.

Панчишин заявляє про фальсифікацію результатів. Зокрема, на скандальній дільниці, стосовно голови комісії якої Панчишин звертався до правохоронних органів. 

За його словами, на дільниці мало місце відмічання виборців за списками представником ПР. У нього в папці вже були бюлетені з позначною проти прізвища Мельника. Панчишин звернувся в міліцію, але наряд їхав годину, а за цей час з’явилася група підтримки і вивела свою людину з дільниці.

Панчишин написав дві заяви щодо порушень на виборах, але мало вірить у те, що результати будуть переглянуті.

- Оскаржувати можна, але у нас суди та правоохоронці приймають рішення за вказівкою і завжди на користь представників влади, - сказав Панчишин.

Все ж політик таки буде звертатися до правохоронців щодо фальсифікації виборів у Новодністровську.

Кандидат на посаду мера Новодністровська від Партії регіонів Володимир Мельник, який перемагає на виборах, вважає свою перемогу підсумком роботи його команди. Водночас, Мельник вважає, що вибори у місті енергетиків пройшли без особливих порушень.

Про це Мельник розповів кореспонденту molbuk.ua

- Я йшов на вибори від енергетиків і будівельників за підтримки Партії регіонів, - каже Володимир Мельник. - Бо таке нині законодавство, яке передбачає це. Тому, вважаю, що це – підсумок роботи нашої команди. Працювали всі. Я дійсно дякую виборцям за те, що прийшли на вибори і підтримали. Я впевнений, що ті, хто мене підтримав, зрозуміли, що місто нам усім не байдуже. Тому що нам залишилися два роки. І ті кошти, які залишили на соціальні програми в місті, нам потрібно освоїти та підняти місто на вищий рівень. Щоб люди приїжджали до нас на постійне проживання, а не хотіли виїжджати.

Щодо інформації про тиск на виборців у Новодністровську Мельник сказав:

- Я при тім не був, так що нічого сказати не можу абсолютно. Бо я вчора вже настільки нанервувався, що лише чекав підсумків виборів. А про те, що тиск якийсь був, я навіть не знаю.

- Взагалі таких порушень не було. Єдине, що було - якийсь конфлікт на дільниці у гімназії. Але там розібралися всі. Кажуть, що там на 20 хвилин затримали вибори. Але ніби все продовжилося, і все владналося. Чесно кажучи, я в це не вникав, мені учора вже було не до того, - додав В. Мельник.

Разом з тим Мельник розповів, що не зміг виспатися вночі після виборів.

- Не виспався цієї ночі. Ми чекали, поки не закрилися усі дільничні комісії, поки не привезли протоколи у територіальну комісію. Коли здали протоколи, тільки тоді поїхав додому. Це було десь о 05.30. Поспав кілька годин, а далі - поїхав на своє робоче місце.

Інцидент на дільниці №12004 (м.Новодністровськ), на який посилається Панчишин, в Партії регіонів пояснюють зовсім по-іншому.

Регіонали заявили, що кандидат у мери Панчишин не давав виборцю отримати бюлетень для голосування. Про це заявив голова Виконкому Чернівецької обласної організації Партії Регіонів Матвій Куцак. Його слова цитує сайт bukpravda.cv.ua.

Матвій Куцак зазначив: раджу опонентам не займатися красномовними висловлюваннями, а почитати Закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», в якому чітко визначені особи, які мають право знаходитися у приміщенні для голосування, працівники міліції у коло цих осіб не входять, оскільки вони зобов’язані охороняти громадський порядок на прилеглій території виборчої дільниці. 

Хотілося б додати, що головою дільничної виборчої комісії №12004 Загороднюком В.А. була подана заява до правоохоронних органів та міської виборчої комісії про те, що «02» червня 2013 року о 14 годині 40 хвилин за адресою м. Новодністровськ, Мікрорайон «Сонячний» гімназія міста Новодністровська, на території ДВК № 12004 під час здійснення виборчого процесу кандидатом на посаду міського голови Панчишиним Р.І. було здійснене перешкоджання у здійсненні виборцем Шевчишиним Миколою Івановичем його виборчого права, здійснювалося примусове (за допомогою фізичного примусу) утримання Шевчишина М.І. на території ДВК, недопущення його до отримання бюлетеню.

Під час вказаних подій кандидат Панчишин Р.І. за допомогою своїх помічників фізично не давав виборцю можливості отримати бюлетень для здійснення голосування. Коли виборець (який є офіційним спостерігачем) Шевчишин М.І. попри скандал пішов голосувати, Панчишин Р.І. порушив таємницю голосування, здійснивши фотографування виборця у кабінці для таємного голосування під час волевиявлення виборця.

Повідомляємо, що деякі інтернет-сайти вказали, що кандидат Панчишин Р.І. викликав міліцію, однак насправді саме громадянин Шевчишин Р.І. викликав працівників міліції, до яких звернувся із заявою про підозру про наявність у діях Панчишина Р.І. складу злочину, передбаченого ст. 157 Кримінального Кодексу України. (Судячи з фото талона-повідомлення хтось тут каже неправду).

 За матеріалами molbuk.ua та bukpravda.cv.ua.

1