Кандидат думає, що піймав за руку смотрящого, опоненти заперечують, що навпаки - силоміць перешкоджав виборцю отримати бюлетень для голосування

Кандидат думає, що піймав за руку смотрящого, опоненти заперечують, що навпаки - силоміць перешкоджав виборцю отримати бюлетень для голосування

03.06.2013, 03:30

Під час позачергових виборів Новодністровського міського голови на дільниці №12004 було зафіксовано, як спостерігач відмічає працівників ГАЕС, які приходять голосувати. Про це повідомляє сайт byut.com.ua. Журналістові, присутньому на дільниці, вдалося відзняти, як один зі спостерігачів поіменно відмічає працівників Дністровської ГАЕС, які приходять для голосування. Єдиний кандидат від опозиції на виборах міського голови Руслан Панчишин викликав правоохоронців. Згодом на дільницю прибули директор Дністровської ГАЕС та юрист і почали захищати порушника. Слідча оперативна група не прибуває вже більш як годину. На дільниці також немає представників міліції, які повинні бути присутні тут під час голосування.

У відповідь на це повідомлення регіонали заявили, що кандидат у мери Панчишин не давав виборцю отримати бюлетень для голосування. Про це сьогодні заявив голова Виконкому Чернівецької обласної організації Партії Регіонів Матвій Куцак після оприлюднених на сайтах Блоку Юлії Тимошенко «Батьківщина» та Цензор.net повідомлень, про нібито порушення зафіксовані на виборчій дільниці №12004 у м.Новодністровськ.  Його слова цитує сайт bukpravda.cv.ua.

Матвій Куцак зазначив: «Вибори проходять чесно та прозоро. Партія Регіонів та її кандидат Володимир Мельник впевнені у своїй перемозі і ми зробимо усе можливе, щоб вибори пройшли згідно із законом та готові захистити та відстояти результати. Ніякі провокативні дії та повідомлення з боку опонентів не пройдуть, адже мешканці Новодністровська свідомі і відкриті люди, які чітко знають і давно визначилися із своїм обранцем».

Нагадуємо, що людей вводять в оману, повідомленнями про те, що Руслан Панчишин єдиний кандидат від опозиції, однак на цих виборах пана Панчишина висунула партія «Реформи і порядок», хоча у 2010 році він балотувався від політичної партії «Фронт Змін».

Також Матвій Куцак радить опонентам не займатися красномовними висловлюваннями, а почитати Закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», в якому чітко визначені особи, які мають право знаходитися у приміщенні для голосування, працівники міліції у коло цих осіб не входять, оскільки вони зобов’язані охороняти громадський порядок на прилеглій території виборчої дільниці.

Хотілося б додати, що головою дільничної виборчої комісії №12004 Загороднюком В.А. була подана заява до правоохоронних органів та міської виборчої комісії про те, що «02» червня 2013 року о 14 годині 40 хвилин за адресою м. Новодністровськ, Мікрорайон «Сонячний» гімназія міста Новодністровська, на території ДВК № 12004 під час здійснення виборчого процесу кандидатом на посаду міського голови Панчишиним Р.І. було здійснене перешкоджання у здійсненні виборцем Шевчишиним Миколою Івановичем його виборчого права, здійснювалося примусове (за допомогою фізичного примусу) утримання Шевчишина М.І. на території ДВК, недопущення його до отримання бюлетеню.

Під час вказаних подій кандидат Панчишин Р.І. за допомогою своїх помічників фізично не давав виборцю можливості отримати бюлетень для здійснення голосування. Коли виборець (який є офіційним спостерігачем) Шевчишин М.І. попри скандал пішов голосувати, Панчишин Р.І. порушив таємницю голосування, здійснивши фотографування виборця у кабінці для таємного голосування під час волевиявлення виборця.

Повідомляємо, що вищевказані інтернет-сайти вказали, що кандидат Панчишин Р.І. викликав міліцію, однак насправді саме громадянин Шевчишин Р.І. викликав працівників міліції, до яких звернувся із заявою про підозру про наявність у діях Панчишина Р.І. складу злочину, передбаченого ст. 157 Кримінального Кодексу України.

1