Пан вуйко Петро та його соціологія

Пан вуйко Петро та його соціологія

19.04.2017, 12:28

Поки буковинський УКРОП хизується кількістю кандидатів, які він подав на вибори у гірських громадах краю (вона вже перебільшила кількість членів тої партії в шість разів), суворий, але справедливий вуйко пан Петро Кобевко у своїй газеті друкує свої ж вимірювання політичних рейтингів. І видає їх за соціологію.

Робить він їх дуже просто. Тиждень поспіль ходить в одну й ту ж кав’ярню, п’є там ту ж саму каву «еспресо» по-снятинськи, прискіпливо опитує тих самих трьох людей і потім подає це як соціологію. Того та соціологія завжди показує вірний результат станом на минулий рік. Чи на майбутній. Але ніяк не нинішній. Це така хитрість досвідченого вуйка пана Петра. Лише так він може догодити і нашим, і вашим.

А ще таку соціологію пан вуйко Петро друкує виключно до свят – до Різдва чи до Паски. Так само колись радянські журналісти, яких давно творчо переріс пан вуйко Петро, давали «підвали» до дня жовтневої революції та 1 травня.

І все було б нічого, якби не приховані хитрощі тієї соціології. Нехай би бавився пан вуйко Петро нею під оплески друзів, прихильників, адептів і взагалі всіх, хто заходить в ті кав’ярні. Так ні!  Він нею непомітно маніпулює. Бо ніколи не вказує як він її отримує і , головно, від кого та навіщо. Кожному доводиться здогадуватися самому.

Але навіть перший погляд на ці соціовиміри свідчать про їхню своєрідність.

Тому стосовно свіжої порції соціології від пана вуйка, зазначу одне. Ця соціологія прямо хоче, щоб у Василя Максимюка з його пана Петровими висосаними з пальця 20 відсотками стався фальшстарт, щоб він обов’язково їй повірив і вже уявив себе переможцем перегонів, про які ще навіть і мова не йде.

А друга мета пана Петрової соціології в тому, щоб довести іншу дурницю. Про те, що «Народний фронт» на плечах «Солідарності» викарапкується з небуття і має вже аж 7 відсотків довіри з 1 можливого.

Пан вуйко Петро, щоб його не сварили вже тепер, завжди в кінці соціології пише сакральне «далі буде».

Так із соціології він робить міфологію.

Вірить у неї лише УКРОП. Бо подав найбільше кпндидатів у депутати.

Тетяна Навроцька

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Алу ж повірили. Через 5 днів мер оголосив розпуск депутатів і себе

 

avatar

123

19 квітня 2017 12:44

Написати такий блискучий текст, особливо про Кобевка, може тільки Сулима. Ткачуковими Укропами також класно пройшлися. Ткачук і його команда - це порушення усіх норм і законів, навіть філософських. У них кількість ніколи не переходить в якість. Навіть на свіжому гірському повітрі. Он заперли заступником Шевчука у Путилі свого укропівця. А з нього толк - як з барана молока. Нічого не знає. Але керує районом. 

avatar

Володимир Омелянович

19 квітня 2017 13:53

Ти не права, а ПЕтро завжди прав.

avatar

Танюші

19 квітня 2017 18:25