Пам’ятник Леніну у селі на Хотинщині потрібно негайно знести, - заступник голови Чернівецької облради

Пам’ятник Леніну у селі на Хотинщині потрібно негайно знести, - заступник голови Чернівецької облради

29.04.2016, 17:20

Заступник голови облради звернувся до Хотинської РДА та Білівецького сільського голови з вимогою демонтувати пам'ятник

Пам’ятник Леніну в Білівцях Хотинського району має бути негайно демонтований. Про це заявив заступник голови чернівецької обласної ради Віталій Мельничук на своїй сторінці у соцмережі.

Як пише чиновник, інформацію про те, що у Хотинському селі досі стоїть пам’ятник Іллічу, дізнався із ЗМІ.

«Із публікації у ЗМІ отримав інформацію, що в Хотинському районі у селі Білівці до теперішнього часу ще стоїть пам’ятник Леніну.

У зв’язку з цим, як заступник голови обласної ради на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» звернувся до Хотинської РДА та Білівецького сільського голови з вимогою невідкладно передбачити дії, в зв’язку з якими буде демонтовано пам’ятник Леніну, який розміщений в с. Білівці Хотинського району.

Важливо, щоб такі речі вчасно робили представники влади на місцях, щоб додатково тоталітарними символами не засмічувати свідомість підростаючого покоління та спільно з громадою робити реальні кроки на розвиток української культури, українського духу, та поширення реального впливу громадянського суспільства на формування проукраїнської суспільної думки.» - написав Мельничук.

vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Вимагають знищити не памятник Леніну, вимагають знищити ідеологію справедливості до людини праці! Вимагають знищити безкоштовну медицину, освіту. Вимагають знищити ідеологію достойного життя людей праці...

avatar

Революціонер

29 квітня 2016 19:59