Пам’ятник Чапаєву в Колінківцях заховали за школу

Пам’ятник Чапаєву в Колінківцях заховали за школу

12.10.2019, 17:14

Свого часу данину і пошанівок герою Першої світової війни, кавалеру чотирьох Георгіївських хрестів, вдячні жителі приміського села Колінківці віддали абсолютно не з політичних міркувань. Річ у тім, що Василь Іванович відважно воював саме на Хотинщині і, як засвідчують старожили та зібрані документи колінківського осередку «Пошуку», він бував у цьому селі. З огляду на що свого часу й побудували пам’ятник. А ще його ім’я носив місцевий колгосп.

До пори, до часу. В результаті змін-перемін пам’ятник Чапаєву з центру села переінакшена влада розпорядилася будь-що-кудись перенести. З тим, аби образ героя тієї далекої війни не туманив людям очі. Бачте, яку турботу влада виявила, не тямлячи, що Василь Іванович не був політиканом, він просто відважно воював. Та ще й пліч-опліч з солдатами-українцями, котрі служили в полках та дивізіях армії Брусилова.

Щодо пам’ятника. До честі школи, він хоч і на задвірках шкільного приміщення, але старанно доглядається. Час-від-часу самі вчителі та їх вихованці чічку-другу до підніжжя героя кладуть. Ну все так як і повинно бути во славу героя тієї далекої Першої світової.

Іван Агатій

На фото: пам’ятник Чапаєву на задвірках Колінковецької школи.

 

1