Озеленювати Чернівці заважають магазини і вузькі вулички

Озеленювати Чернівці заважають магазини і вузькі вулички

04.05.2015, 14:21

Найкраще із зеленими насадженнями наразі у Шевченківському районі

У Чернівцях щороку зносять близько 700 хворих та аварійних дерев, висаджуючи натомість приблизно стільки ж нових. Про це у програмі "Чия правда?" на телеканалі «Чернівецький промінь» заявила інженер з озеленення Тресту зеленого господарства та протизсувних робіт Алла Хомутовська. Щоправда, не завжди вдається посадити дерева на тому ж місці, де зрубали. Десь цьому заважають будівельні норми, а подекуди рослини мучаться через близькість проїжджої частини, загазованість та надмір суміші, якої посипають дороги взимку. 

– Нині є доручення міського голови озеленювати проспект Незалежності, однак виконати це завдання складно, там безліч магазинів та офісів на перших поверхах будинків, їм потрібен простір, а, крім того, ще й місце для рекламних конструкцій, – розповіла пані Хомутовська. – Тож посадити дерева практично ніде, хіба що кущі і квіти. 

Окрім того, недоцільно садити дерева і на вузеньких вуличках, таких, наприклад, як Руська. Саме тому Першотравневий район не такий «зелений», як того хотілося би городянам. На Гравітоні, до того ж, немає жодного парку чи паркової зони. 

Як зізналася Алла Хомутовська, найбільше уваги працівники Тресту приділяють зеленим насадженням у Шевченківському районі, адже це центр міста. Крім того, тут багато парків та скверів. Що ж до Садгори, то там нещодавно облаштували сквер на вулиці Івана Підкови – посіяли траву, посадили квіти та кущі. Однак хтось викопав зі скверу туї. Міліція зловмисників і досі не знайшла.

Джерело: http://promin.cv.ua

1