Отримав аванс і зупинив роботи: мерія не змогла примусити підрядника завершити будівництво басейну в чернівецькій школі №27

Отримав аванс і зупинив роботи: мерія не змогла примусити підрядника завершити будівництво басейну в чернівецькій школі №27

16.06.2020, 18:27

Що завадило завершити будівництво до кінця 2020 року, дізнавалися журналісти ІА АСС.

Реконструкцію басейну ЗОШ № 27 у Чернівцях повинні були завершити до кінця поточного року. Та, імовірніше за все, нової споруди цьогоріч чернівчани не побачать. Як розповів кореспондентові ІА АСС заступник міського голови та голова тендерного комітету Володимир Середюк, наразі триває суд із підрядником.

«Виконавець робіт отримав аванс, демонтував покриття та перекриття, після чого зупинився. Щоразу, коли об’єкт відвідували комісії, він обіцяв от-от продовжити роботи. Відтак, після кількох виїзних засідань профільної комісії, договір з підрядником вирішили розірвати. Підрядник подав до суду. Наразі триває судовий розгляд і своє рішення не виніс навіть суд першої інстанції», - розповів Володимир Середюк.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки Михайлішин і Каспрук сперечалися, чернівчани так і залишилися без басейну

Гроші спрямували на боротьбу з коронавірусом

Своєю чергою, начальниця управління капітального будівництва департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Василина Маковійчук розповіла, що імовірність завершення робіт на об’єкті цього року є невисокою.

«Допоки тривають судові справи, роботи зупинені. І до кінця року збудувати не вдасться. Навіть якщо підрядник виграє суд, візьметься таки за роботу і виконуватиме її, на завершення робіт наразі немає коштів. Ми просили гроші на будівництво з державного бюджету. А в міському закладена невелика сума, яку переспрямували на заходи проти коронавірусу», - каже Василина Маковійчук.

За словами Василини Маковійчук, проект оновленого приміщення передбачає басейн на 25 метрів, а також зали для занять різними видами спорту. Крім того, в будівлі передбачений дитячий басейн.

«За рахунок облаштування горища, проектом передбачений мансардний поверх. Саме там повинні бути зали й басейн для малюків. Корисна площа за рахунок цього значно більша, при цьому будівля не потребує розширення або прибудови», - розповідає Василина Маковійчук.

Йога, тренажерний зал та зона SPA

Крім того, проект басейну передбачає ще й роботу з тими, хто потребує реабілітації, вагітними та інклюзивними дітками. Про ІА АСС розповіла голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України в Чернівецькій області Людмила Сідлецька.

«Зал для єдиноборств, йоги, тренажерний, басейн для малюків, зона SPA - все це мало би вміститися в приміщенні без усіляких розширень чи добудов. Басейн є обов’язковим атрибутом сучасного суспільства».

Звісно, як зазначає Людмила Сідлецька, мова йде ще й про розвиток плавання в Чернівцях. За її словами, попри відсутність належної інфраструктури, в нас є перспективна молодь, діти, які займають призові місця на міжнародних змаганнях, кандидати та члени резерву національної збірної, майстри спорту. І побудова басейну також повинна посприяти розвитку плавання в місті.

«За статистикою ВООЗ щодо дитячої смертності, вода посідає друге місце. Тому ВООЗ разом зі Міжнародною федерацією плавання (FINA) розпочали впроваджувати уроки плавання в усьому світі. І нам також потрібні такі уроки. А для цього необхідний комунальний басейн», - резюмує Людмила Сідлецька.

Автор: Олександр ЮХИМЕЦЬ

Джерело: https://acc.cv.ua/

1