Масовим отруєнням у буковинській школі зацікавилися правоохоронні органи

Масовим отруєнням у буковинській школі зацікавилися правоохоронні органи

28.09.2015, 21:34

На спільній прес-конференції начальника Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, Головного державного санітарного лікаря області Наталії Гопко та заступника директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Юрія Лесюка йшлося про ситуацію з отруєнням школярів та персоналу загальноосвітньої школи I– IIIступенів села Давидівка Сторожинецького району.

За словами Наталії Гопко, наразі впродовж останньої доби нових випадків захворювань не зареєстровано.

«З перших кроків застосованого лікування стан хворих суттєво покращувався і станом на сьогодні з 50 осіб лише у двох дорослих – стан середньої важкості з тенденцією до покращення, у всіх інших –  легкий», - зазначила посадовець.

Повідомлено, що нині проводяться вірусологічні дослідження зразків страв, які були відібрані у харчоблоці школи. Проведено дозиметричний контроль, підвищених рівнів не зафіксовано. За результатами отриманих результатів діагностичних досліджень повітря на вміст парів ртуті, перевищень допустимих рівнів також не зафіксовано.

У свою чергу Юрій Лесюк зауважив, що в цілому область добре справилась із ситуацією, що склалася. Так, було організовано оперативну доставку хворих, зокрема, дітей, до Сторожинецької центральної районної лікарні, здійснено обхід всіх мешканців Давидівки та сусіднього села Череш та огляд мешканців села, зокрема, родин госпіталізованих дітей.

Відтак поінформовано, що завдяки роботі цілодобового поста, який дозволяв оперативно реагувати на зміни у стані здоров’я населення села, була можливість контролювати відповідну ситуацію впродовж вихідних.

«За першими підсумками можна стверджувати, що в ЗНЗ процес локалізовано, життю і здоров’ю постраждалих дітей та учнів школи нічого не загрожує. До з’ясування причин та обставин отруєння прийнято рішення про призупинення навчального процесу в закладі», - підсумувала Наталія Гопко.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Сенсація?

Міська організація БПП сьогодні висунула на посаду мера Н.Якимчук. Це означає, що усі домовленості між НФ і БПП скасовано. Це означає, що Яценюк після повернення Порошенка із США стане екс-прем'єром, інакше киівське керівництво не благословило б цей крок Якимчук. Цікаво чи залишаться в списку БПП побратими Каспрука і Бурбака? Чи плюнуть вони на однопартійців, заради депутатства? Завтра все виясниться

avatar

28 вересня 2015 20:37